Aktualno
StoryEditor

‘Genij za komediju‘ Sacha Baron Cohen vraća se televiziji

10. Srpanj 2018.

Televizijski i filmski komičar Sacha Baron Cohen vraća se televiziji nakon više od desetljeća, kao scenarist i redatelj satirične serije ‘Who is America?‘, najavljene kao "potraga za istinom o ljudima, mjestima i politici" u "jedinstvenoj zemlji" Americi.

Riječ je o seriji od sedam polusatnih epizoda nastajalih tijekom proteklih godinu dana, u kojima se taj "genij za komediju", poznat po stvaranju čitave zbirke kultnih scena i zapaljivih likova, bavi raznolikim pojedincima iz svijeta američke politike i kulture, od ozloglašenih do nepoznatih, koji nastanjuju tu jedinstvenu zemlju.

>>>Scarlett Johansson u idućem filmu glumi transrodnog gangstera

- Sacha je genij za komediju, koji šokira drskošću, hrabrošću i inventivnošću, izjavio je predsjednik i CEO Showtime Networks Inc. David Nevins najavljujući novu seriju.

- On je vodeći provokator našeg vremena, i to ne samo zato što želi stvoriti te ‘jesam te!‘ trenutke. Iza te složene slike stoji iskrena želja za istinom o ljudima, mjestima i politici. Nitko ne zna napraviti pomutnju kao Sacha Baron Cohen i bit će fascinantno gledati reakcije u svijetu nakon premijere serije ‘Who is America?‘, dodao je.

>>>Raznolika lepeza likova oživjet će na 21. Motovun Film Festivalu

Sacha Baron Cohen svjetski je fenomen postao s dugometražnom filmskom parodijom "Borat: učenje o amerika kultura za boljitak veličanstveno država Kazahstan" (2006.), koja je u 24 zemlje bila na prvom mjestu ljestvice gledanosti, osiguravši mu Zlatni globus u kategoriji najboljeg glumca u komediji ili mjuziklu kao i nominaciju za Oscara za najbolji adaptirani scenarij. Kao izvršni producent, scenarist i glumac potpisuje čitav niz projekata. Dobitnik je i dviju nagrada BAFTA.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=-gx70yWboTs[/embed]

Seriju ‘Who is America?‘ kreirao je Baron Cohen, a uz njega su izvršni producenti i Anthony Hines, Todd Schulman, Andrew Newman, Dan Mazer te Adam Lowitt.

Prva epizoda serije premijerno će biti dostupna putem online video streaming usluge HBO GO u nedjelju 15. srpnja, nakon čega će svakog ponedjeljka u ponudu dolaziti po jedna nova epizoda. Premijera na HBO 3 kanalu bit će u rujnu, najavio je HBO Adria.

23. svibanj 2024 03:45