Aktualno
StoryEditor

Goran Višnjić poziva na potpisivanje peticije za spas rijeke Drave

04. Lipanj 2018.

Poznati hrvatski holivudski glumac Goran Višnjić javno je podržao kampanju WWF-a protiv izgradnje hidroelektrana Molve 1 i Molve 2 na rijeci Dravi u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Višnjić je putem društvenih mreža pozvao građane da potpišu peticiju i spase jednu od posljednjih prirodnih rijeka u Europi. Izgradnjom hidroelektrana nepovratno bi se uništila iznimna biološka raznolikost ovog područja poznatog i pod nazivom ‘Europska Amazona‘ i onemogućio razvoj aktivnosti poput cikloturizma, veslanja i riječne vožnje kajacima i kanuima, pokretanja edukacijskih riječnih škola, ribolova...

>>>Odsad ‘Europsku Amazonu’ možete posjetiti iz svog dnevnog boravka

"Hidroelektrane se sve više smatra ubojicama rijeka, a hidroenergija sve manje ‘zelenom‘ obnovljivom energijom, dok potencijali istinskih obnovljivih izvora energije poput sunca i vjetra ostaju i dalje nedovoljno iskorišteni", naglasio je Višnjić i dobio podršku velikog broja ‘followera‘.

Na rijeci Dravi također se već provode tri europska projekta koje u velikoj mjeri financira EU, a vezana su uz aktivnosti obnove rijeke, zaštitu ugroženih vrsta flore i faune te razvoja prekogranične suradnje više europskih država.

>>>Višnjić se spasio: propala agencija koja ga je tužila

Nakon prošlogodišnjeg snimanja filmskih scena u Podravini gdje je vidio ljepotu prirodne rijeke Drave i upoznao kulturu ovoga kraja Višnjić je sada postao ambasador ‘Europske Amazone‘ i jedna od prvih slavnih osoba koje podržavaju kampanju ‘Dosta je! Spasimo Dravu od izgradnje novih hidroelektrana!‘.

22. travanj 2024 22:56