Aktualno
StoryEditor

Grbin: Je li normalno da je Rimac čelnica radne skupine za Zakon o sprečavanju sukoba interesa?

14. Ožujak 2018.

SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin na Facebooku je objavio vijest da je državna tajnica Josipa Rimac, inače bivša gradonačelnica Knina iz redova HDZ-a, imenovana čelnicom radne skupine za izradu novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa, javlja Tportal. Podsjetimo, protiv Rimac je pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa pokrenut postupak zbog nesrazmjera prikazane imovine u odnosu na imovinsko stanje.

>>>Josipa Rimac imenovana državnom tajnicom u Ministarstvu uprave

- Danas je održana sjednica Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Nacionalnog programa suzbijanja korupcije, ali neću pisati o tome, već o nečemu što sam saznao zbog te sjednice.  Naime, zbog te sam sjednice saznao da je Josipa Rimac, državna tajnica u Ministarstvu uprave, na čelu radne skupine za izmjene ili izradu novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa. Da, ona ista Josipa Rimac, bivša gradonačelnica Knina, poznata po aferi oko kupnje stana na račun države.

>>>Povjerenstvo utvrdilo ‘nesklad’ u imovini Josipe Rimac, pokrenulo postupak

- Da, ona ista Josipa Rimac koja je kažnjena jer nije htjela otkriti podatke o svom imovnom stanju i ispuniti imovinsku karticu. Da, ona ista Josipa Rimac protiv koje je pokrenut postupak pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa zbog nesrazmjera prikazane imovine u odnosu na stvarno stanje. Pa je li to normalno?!?‘, napisao je saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin na Facebooku.

25. travanj 2024 16:15