Aktualno
StoryEditor

GTC započinje izgradnju treće zgrade u sklopu Matrix Office Parka u Zagrebu

21. Ožujak 2022.
gtc matrixfoto matrixofficepark

Želeći proširiti svoj uspješni projekt u Zagrebu, GTC planira daljnji razvoj Matrix Office Parka dodavanjem još jedne zgrade kompleksu. Treća zgrada, Matrix C, koja je ove godine dobila građevinsku dozvolu, bit će najnovije proširenje najmodernijeg i održivog poslovnog centra u Zagrebu. Baš kao i prethodne dvije, zgrada C pruža inovativan poslovni prostor uz održavanje visokog ekološkog standarda namijenjen raznim internacionalnim zakupnicima.

Prve dvije zgrade Matrix Office Parka koji se nalazi na rubnom dijelu poslovne četvrti glavnog grada Hrvatske dovršene su 2019. odnosno 2020. godine, a trenutno nude oko 21.280 m² modernih, održivih poslovnih ureda, maloprodajnih prostora, skladišta i parkirnih mjesta pogodnih za najam domaćim i  međunarodnim tvrtkama. Avenue Mall i Avenue Center u Zagrebu, s uredskim prostorijama i sadržajima klase A u neposrednoj blizini centra grada te trgovački centar na jednom od najprometnijih raskrižja u Hrvatskoj još su jedan primjer uspješnog prisustva tvrtke na hrvatskom tržištu.

Nakon uspjeha prve dvije zgrade u Matrix Office Parku - obje imaju 95% prostora u najmu - GTC je odlučio dodatno proširiti svoju prisutnost na zagrebačkom tržištu razvojem zgrade C. Novi prostor će pružiti otprilike 10.500 m² bruto zakupljive površine s visokokvalitetnim poslovnim prostorom, maloprodajnim objektima, spremištem za bicikle, ostalim uslugama i sadržajima, a osigurat će i podzemni kao i nadzemni parking za 250 vozila te izvore napajanja električnih vozila.

Održivost i minimaliziranje utjecaja na okoliš važni su aspekti poslovanja tvrtke pa tako GTC kontinuirano ulaže puno truda u osiguravanje ekološke izgradnje i održivog funkcioniranja svojih nekretnina. Nova zgrada Matrix Office Parka nije iznimka u tome. Zgrade A i B već su dobile LEED Platinum certificate čime se proširuje GTC-ov portfelj ‘zelenih’ projekata. Nova zgrada trebala bi postati još jedno održivo poslovno središte za brojne hrvatske i međunarodne zakupnike. Po završetku, Matrix C će dobiti DGNB Gold certifikat.

– Iznimno mi je drago što naš hrvatski portfelj raste tako brzo i pokazuje izvanredne rezultate na tržištu srednje i istočne Europe. Nova zgrada u modernom poslovnom kompleksu poput Matrix Office Parka odlična je prilika za GTC da se dalje širi i postane vodeći u razvoju tržišta nekretnina u Zagrebu kao i implementiranju suvremenih trendova. Nova zgrada ujedno je izvrsna prilika da dodatno ojačamo respektabilan odnos s našim zakupnicima te im pružimo održiva rješenja, danas nužnija nego ikad, u svakom aspektu života i poslovanja – rekao je Arn Willems, generalni direktor GTC-a Hrvatska.

Matrix Office Park već privlači vrlo poznate, internacionalne zakupnike iz različitih industrija - iz sektora mode, maloprodaje, financijskih usluga i IT sektora. Mnogi među njima žele se dalje proširiti unutar Matrix Office Parka. Tako će Matrix Office Park postati istinski moderno poslovno središte za razne sektore i industrije koje svojim zakupnicima nudi maksimalnu udobnost i sigurnost. Završetak zgrade planiran je za drugo tromjesečje 2023. godine kada se očekuje da će biti spremna za uređenje prostora za zakup.

19. travanj 2024 20:18