Aktualno
StoryEditor

Hrvatski duhani: Raste vrijednost proizvodnje, zajamčen otkup u sklopu BAT-a

08. Veljača 2018.

Tvrtka Hrvatski duhani kreće u ugovaranje nove sezone sadnje duhana i očekuje povećanje kakvoće i ugovorenih količina.

U Hrvatskim duhanima ove godine žele povećati količinu ugovorenog duhana i njegovu kakvoću, jer je otkup kvalitetnog duhana u sklopu grupacije British American Tobacco (BAT), unutar koje tvrtka posluje, zajamčen.

>>>BAT: Novi direktor Adria regije najavio nova radna mjesta, udio izvoza od preko 90 posto

Hrvatski duhani svake sezone raznim programima kratkoročnog financiranja proizvodnje svoje proizvođače podrže s više od 60 milijuna kuna, a dugoročni krediti za financiranje nabave opreme i raznih ulaganja iznose gotovo šest milijuna kuna.

Hrvatski duhani domaćim proizvođačima osiguravaju i prenošenje najnovijih znanstvenih i praktičnih saznanja kao i tehnologija proizvodnje.

- Kooperantima smo osigurali najbolje uvjete proizvodnje, od sigurnog otkupa, preko financijskog praćenja tijekom proizvodnog ciklusa i raznih edukativnih programa, do dugoročnih ulaganja u opremu i sustave za navodnjavanje, izjavio je predsjednik uprave Hrvatskih duhana Zlatko Pleša.

>>>BAT pod istragom za podmićivanje političara u istočnoj Africi

Ukupna vrijednost duhana prošle otkupne sezone dosegla je 95 milijuna kuna, čime je nastavljen rast vrijednosti proizvodnje duhana u Hrvatskoj. U proteklih 10 godina vrijednost proizvodnje duhana koji su otkupili Hrvatski duhani porasla je za više od trećinu, a prosječna otkupna cijena za kooperante povećana je čak 54 posto.

Hrvatski duhani imaju prosječno 165 zaposlenih tijekom cijele godine i posjeduju jedan od najmodernijih pogona za obradu duhana u Europi. Otkupljeni duhan s hrvatskih polja obrađuje se u pogonu za obradu duhana u Virovitici i plasira u tvornice za proizvodnju duhanskih proizvoda u zapadnoj Europi te u domaću tvornicu u Kanfanaru.

18. travanj 2024 23:21