Aktualno
StoryEditor

Hrvatski Team Tesla vozi do Guinessove knjige rekorda

25. Siječanj 2018.

Hrvatski Team Tesla, koji sudjeluje na ovogodišnjem reliju Budapest - Bamako, krenuo je u avanturu života, savladao brojne poteškoće i probleme na putu te uspješno prešao Saharu i ušao u Senegal.

Nakon što su 12. siječnja krenuli u najveći amaterski reli, poduzetnik, investitior i zaljubljenik u električne automobile Saša Cvetojević, autor, putopisac, fotograf i urednik IT medija Bug i Mreža Oleg Maštruko te joker-član iz Češke Tomas Konvička, koji čine hrvatski tim nastavlja put prema cilju i plijeni pozornost nevjerojatnim pothvatom - vožnjom u potpuno električnom autu.

- Prema našim saznanjima, nijedan električni auto prije nas nije prešao Saharu. Ne tvrdimo da su naši podaci točni niti je to nužno presudno, ali prijavili smo ovaj projekt i Guinessovoj knjizi rekorda, pa ćemo vidjeti rezultate. Imamo fotke, GPS trackove i potpise svjedoka, rekao je Saša Cvetojević.

>>>FOTO: Saša Cvetojević i Oleg Maštruko u avanturi života osvajaju Afriku

Automobilom Tesla Model X, prvim električnim automobilom koji sudjeluje u bilo kojem afričkom reliju trojac entuzijasta i pustolovaca nastavlja put kroz Senegal i Gambiju s očekivanim ciljem u glavnom gradu Gambije, Banjulu, u nedjelju 28. siječnja.

- Po meni, jedino što može oboriti našu prijavu je ako je netko jako skroman i tih već to napravio, i to van organizacije nekog relija, dakle potpuno sam i bez agregata, uz beskonačno spora punjenja na štekere, a da to nije nigdje objavio ni u medijima ni na društvenim mrežama. Ako takva osoba ili tim postoje, mi im šaljemo čestitke. Na ovaj put nismo krenuli zbog obaranja rekorda, ali ako i to možemo dodati kao šlag na tortu, zašto ne, dodaje Oleg Maštruko.

[caption id="attachment_318041" align="aligncenter" width="750"]Tesla Tomas Konvička, Oleg Maštruko, Saša Cvetojević[/caption]

Budapest - Bamako, ponekad skraćeno znan i samo kao Bamako rally, najveći je amaterski reli na svijetu nastao s idejom da se Dakar Rally učini dostupan i ‘običnim‘ ljudima.

Glavni sponzor kampanje Team Tesla je energetska kompanija RWE. RWE Hrvatska u energetskom lancu vrijednosti sudjeluje kroz prodaju električne energije (RWE Energija d.o.o.), prodaju plina (RWE Plin d.o.o., Koprivnica Opskrba d.o.o.), distribuciju plina (Koprivnica Plin d.o.o.), zbrinjavanje otpadnih voda (ZOV d.o.o.), kao i kroz razvoj projekata obnovljivih izvora energije u suradnji s HEP-om (Novenerg d.o.o.). Srebrni sponzori su IoT Net, Bosch, Ernst & Young, MAG Commerce, American Express, Croatia Osiguranje, a brončani Algebra, CROZ, Uber, Max Mobile, Bug, Insako, 3T – Tourism, Travel & Tech, Mail Boxes Etc, Pivovara Medvedgrad, Vyoocam i NSoft RiDE.

15. srpanj 2024 09:47