Aktualno
StoryEditor

Influencer marketing - mikroinfluenceri, makro povrati

11. Lipanj 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=Mdl2b3RnUO4

Influenceri nisu nova bića na našem planetu. Utjecajnih osoba čiji se način života želi kopirati i čijim preporukama narod vjeruje ima otkad je svijeta i vijeka. Kao što su digitalne tehnologije demokratizirale pristup informacijama, tako su i ‘smrtnicima‘ s WiFi-jem dale priliku da ostave traga na ukus i lifestyle publike, ali i na formiranje nekih novih marketinših obrazaca koji stvaraju profit, pisao je Lider u ožujku:

Više od 80 posto oglašivača u ovoj godinu planira surađivati s nekim od influencera. Procjenjuje se da je na svaki uloženi euro moguć povrat šest eura, a kod 13 posto najuspješnijih čak i 20 eura, pa ne začuđuje što su se brendovi toliko pomamili za utjecajnima. Globalni trend slijede i domaće kompanije, no nitko ne jamči uspjeh, pogotovo ako se izabere pogrešan influencer.

Kako odabrati ‘savršenog‘ influencera za svoj brand, koji su alati dostupni domaćim oglašivačima i kako uopće mjeriti učinkovitost, samo su dio tema o kojima se ‘mozga‘ na sastancima marketingaša, u oglašivačkim agencijama, ali i u brojnim domovima koje nastanjuju influenceri koji razne ideje trebaju provesti u upečatljiv video zapis, tekst ili fotografiju s porukom koja je u skladu s ‘narudžbom‘, a opet nosi dovoljno autentičnosti autora.

>>> Sačuvajte srijedu za Marketing and Sales by Numbers, konferenciju koja se ne propušta

Pozvali smo sve dijelove te ‘moćne slagalice‘ da u srijedu, 13. lipnja u HUB385 na konferenciji Marketing and Sales by Numbers na panelu Influencer marketing - mikroinfluenceri, makro povrati pokaže kako to funkcionira u praksi i kakve se ‘male napasti‘ kriju u influsuradnjama na našim prostorima. Puzzle će nam pomoći složiti u cjelovitu sliku Mirjana Badurina Čanak (SAP), Saša Cvetojević (Insako), Marina Čulić Fischer (Dialog komunikacije), Ana-Marija Petričević-Liović (Foreo), utjecajnica Jelena Veljača i Elena Wolsperger Dolezil (Dukat), a da se svi aspekti influencer marketinga pažljivo obrade pobrinut će se Manuela Šola iz Komunikacijskog laboratorija koja će moderirati ovu zanimljivu raspravu.

Prijavite se!

13. travanj 2024 00:44