Aktualno
StoryEditor

Investicijski potencijali zapada: Velike razlike u gospodarskoj razvijenosti županija

25. Travanj 2019.

Ni u jednoj više ili manje kompaktnoj hrvatskoj regiji razlike u gospodarskoj razvijenosti, ali i investicijskim potencijalima nisu toliko izražene kao na njezinu zapadu. S jedne strane je Istarska županija, čije gospodarstvo prema svim pokazateljima zauzima jedno od vodećih mjesta u državi, s druge demografski opustjela Ličko-senjska, u kojoj ekonomija unatoč potencijalima kaska za ostatkom zemlje, a sredini Primorsko-goranska županija sa svojim poduzetnički snažnim riječkim prstenom, turistički razvijenim priobaljem i slijepim crijevom Gorskoga kotara, u kojemu tek treba probuditi uspavane potencijale.

U specijalu Lider invest - zapad predstavljamo kako se lokalna jedinica, prepuštena sebi od strane bori s preprekama, te kako povećava svoj investicijski potencijal po principu "uzdaj se u se i u svoje kljuse".

One-stop-shop za investicije u Medulinu: Da bi olakšala i sebi i potencijalnim investitorima, općina će preuzeti izdavanje građevinskih, lokacijskih, uporabnih i drugih dozvola od Istarske županije.

Najveću neto dobit u 2017. godini ostvarili su poduzetnici Primorsko-goranske županije, u kojoj je ujedno i najviše zaposlenih.

Na području ove županije sagrađeno je više poduzetničkih zona, u Novalji, Otočcu, Brinju i Gospiću, kao i u Perušiću u kojoj još ima slobodnih mjesta za kupnju ili zakup.

Više u prilogu Lider invest - zapad, koji dolazi s novim brojem Lidera. Možete ga čitati i digitalno.

18. lipanj 2024 21:03