Aktualno
StoryEditor

‘Izazovi projektnog menadžmenta - Znanja i vještine potrebne za uspješnim voditeljima projekata: Saznajte kako uspješno upravljati projektima

07. Travanj 2023.
Ariana Velafoto Ratko Mavar

U organizaciji Učilišta EU PROJEKTI – Ustanove za obrazovanje odraslih i AVELANT u petak 14. travnja 2023. godine s početkom u 11:00 sati, u WESPA Spaces održat će se konferencija pod nazivom ‘Izazovi projektnog menadžmenta – Znanja i vještine potrebne za uspješnim voditeljima projekata.‘

Cilj konferencije jest raspraviti o ključnim izazovima s kojima se susreću voditelji projekata iz svih sektora te znanjima i vještinama potrebnima za uspješno upravljanje projektima, s ciljem ostvarenja konkurentske prednosti organizacija unutar kojih djeluju. Novi edukacijski programi iz područja projektnog menadžmenta koje će na konferenciji predstaviti Učilište EU PROJEKTI, omogućit će svim sektorima stjecanje znanja, vještina i alata potrebnih za uspješno upravljanje projektima.

Prema posljednjim podacima Europske komisije, Hrvatska, sa stopom isplaćenih sredstava od 81 posto, zauzima 13. mjesto po stopi iskorištenosti EU fondova za financijsku perspektivu 2014. – 2020. Rok za korištenje sredstava ističe krajem ove godine, a istovremeno Hrvatska koristi sredstva iz Fonda solidarnosti EU-a, Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, kao i novog Višegodišnjeg financijskog okvira. Kompleksne procedure i zahtjevi u pripremi i upravljanju projektima koji se više ne odnose isključivo na EU procedure, otežavaju provedbu projekata i izazivaju ozbiljnu zabrinutost za uspjeh u periodu do 2030. godine.

Jedno od rješenja problema provedbe projekata, a time i korištenja svih dostupnih izvora financiranja jest jačanje kapaciteta svih dionika u segmentu projektnog menadžmenta. Podloga za to su kvalitetni obrazovni programi kroz koje je moguće podizati razinu projektnih kompetencija.

Konferencija će ugostiti stručnjake te predstavnike vodećih strukovnih organizacija iz područja projektnog menadžmenta, koji će raspraviti ključne izazove s kojima se danas susreću voditelji projekata. To su: Doc. dr. sc. Ernest Vlačić, predsjednik Tematskog inovacijskog vijeća za energiju i održivi okoliš, prof. dr. sc. Mladen Vukomanović, predsjednik Hrvatske udruge za upravljanje projektima (IPMA Hrvatska), Sanja Georgina Stropnik, PMP, predsjednica PMI Hrvatska, Marko Šimac, dipl. ing. građ., regionalni koordinator PM2 Alliance.

Uz navedene goste, raspravi će doprinijeti i predstavnici domaćina ove konferencije Ariana Vela, MBA, direktorica AVELANT d.o.o., Vitomir Vela, mag. rel. int., ravnatelj Učilišta EU PROJEKTI i Dr. sc. Zlatko Barilović, direktor za razvoj obrazovnih programa Učilišta EU PROJEKTI.

27. travanj 2024 00:14