Aktualno
StoryEditor

Kartonske kutije podigle profit britanskom vlasniku Belišća

04. Rujan 2018.

Britanski proizvođač ambalaže DS Smith, vlasnik tvrtke Belišće, objavio je u utorak da je u prvom fiskalnom tromjesečju prodao više kartonskih kutija i po većim cijenama, što im je pomoglo amortizirati više troškove papira i pulpe.

U preliminarnom izvješću za tromjesečno razdoblje zaključno sa srpnjem britanski je proizvođač ambalaže od valovitog kartona, recikliranog papira i plastike istaknuo poboljšane profitne marže i "napredak" u pokušajima prodaje poslovanja s plastikom, ne navodeći detalje. Nisu objavili ni brojke za navedeno tromjesečno poslovno razdoblje.

"Oporavak od rasta ulaznih troškova iz ranijeg dijela kalendarske godine u skladu je s našim očekivanjima, uz posljedično povoljni utjecaj na marže", stoji u priopćenju vlasnika DS Smith Belišća.

>>>Potvrđen stečaj Pan – Tvornice papira Zagreb, dug povećan na gotovo 15 milijuna kuna

DS Smith je zahvaljujući brojnim akvizicijama u proteklih deset godina izrastao u jednog od najvećih proizvođača ambalaže od recikliranih sirovina. Trenutno analiziraju poslovanje s plastikom, na koje otpada samo šest do sedam posto njihova ukupnog prometa, a namjeravaju pojačati fokus na proizvode od recikliranog tekstila.

U lipnju su objavili da su im se javili potencijalni kupci za poslovanje s plastikom, podsjeća Reuters. Prošlog su mjeseca prikupili oko milijardu funta novog kapitala putem izdanja opcija kako bi lakše financirali svoju najveću dosadašnju akviziciju španjolskog rivala Europaca. Vrijednost te transakcije iznosi dvije milijarde funta.

"Pripreme za integraciju nastavljaju se planiranom dinamikom i veselimo se ulasku Europaca u grupu DS Smith", objavila je kompanija. Dovršetak transakcije i dalje očekuju u zadnjem tromjesečju ove kalendarske godine, poručili su.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

17. travanj 2024 23:33