Aktualno
StoryEditor

Katarina Pranjić iz PwC-a prva iz ‘velike četvorke‘ stekla certifikat za sprječavanje pranja novca

03. Veljača 2017.

Katarina Pranjić, stručnjakinja za sprječavanje pranja novca i financiranje terorizma u Odjelu za porezne usluge PwC-a u Hrvatskoj stekla je svjetski priznat certifikat CAMS, koji izdaje najveće međunarodno udruženje certificiranih stručnjaka za sprječavanje pranja novca ACAMS.

Katarina Pranjić tako je postala druga osoba u Hrvatskoj koja je stakla ovaj prestižni certifikat, prvi među društvima „velike četvorke“. Katarina je ispunila ACAMS-ove zahtjeve u smislu osobina, iskustva i obrazovanja potrebnih za certifikat CAMS u prosincu 2016. godine, položivši opsežan ispit koji je ACAMS pripremio, tako pokazavši znanje u području ključnom za borbu protiv pranja novca i financiranja terorizma. Ovime se dodatno upotpunjuje ponuda usluga prevencije i suzbijanja financijskog kriminala, kojima se PwC u Hrvatskoj sve više bavi, okupljajući multifunkcionalne timove domaćih i međunarodnih stručnjaka za financijsku forenziku i informacijske tehnologije, porezne savjetnike i pravnike.

Katarina se društvu PwC Hrvatska pridružila 2012. godine. U okviru Odjela za porezne usluge u PwC-u Hrvatska Katarina je odgovorna za usluge pomoći klijentima u primjeni preporuka državnih nadzornih tijela nakon obavljenih nadzora, savjetovanje klijenata o upravljanju rizicima pri primjeni procedura sprječavanja pranja novca i provođenje edukacija. Dalje se namjerava posvetiti razvoju usluga za sprječavanje pranja novca (AML) u PwC-u Hrvatska, radu na projektima AML-a unutar globalne mreže PwC-a, unaprjeđenju suradnje lokalnih i međunarodnih stručnjaka, čime će obveznicima u Hrvatskoj nuditi pomoć u provedbi zakonskih mjera i osvještavati javnost o važnosti suzbijanja pranja novca i financiranja terorizma.

PwC globalno pomaže svojim klijentima unaprijediti i osnažiti postojeće AML programe, nudeći razna tehnološka i savjetodavna rješenja. Osim novih rješenja, PwC nudi i usluge edukacije, interne AML revizije te mnoge druge usluge, prateći globalne trendove u suzbijanju rizika kojem su društva izložena.

U slobodno vrijeme Katarina surađuje s Gradom Velikom Goricom unutar Kluba mladih, gdje je jedna od voditeljica Debatnog kluba za srednjoškolce, navodi priopćenje PWC-a.

PwC

Naš cilj u PwC-u Hrvatska je izgrađivanje povjerenja u društvo i rješavanje važnih problema. Činimo mrežu društava u 157 zemalja s više od 223.000 ljudi koji se zauzimaju za pružanje kvalitetnih usluga na područjima revizije i računovodstvenog, poslovnog i poreznog savjetovanja. Posjetite www.pwc.hr da biste doznali više i rekli nam što vam je važno.

PwC se odnosi na hrvatsko društvo člana mreže, a može se odnositi i na mrežu PwC-a. Svako društvo član mreže zasebna je pravna osoba.

24. travanj 2024 21:16