Aktualno
StoryEditor

Končar prodao šest tramvaja Latviji

23. Studeni 2018.

Tvrtka Liepājas Tramvajs je s Končar – Električnim vozilima potpisala ugovor o proizvodnji i isporuci šest niskopodnih tramvaja za gradski promet grada Liepāje u Republici Latviji. Naručitelj financira projekt iz EU fondova i vlastitih sredstava.

>>>Končar u Ženevi predstavlja niskopodni tramvaj i vlak

Ugovor se odnosi na isporuku šest tramvaja, s opcijom isporuke još osam iz istog izvora financiranja. Prvi tramvaj bit će isporučen u roku od 24 mjeseca, a sva vozila u 36 mjeseci od potpisa ugovora. Vozila su 100% niskopodna, bez osovina, prilagođena osobama s poteškoćama u kretanju te osobama u kolicima, kao i opremljena videonadzorom, sustavom informiranja putnika i klimom.

- Novi tramvaji bit će simboličan poklon našim građanima, za upravo proslavljenu stogodišnjicu Latvije. Končarevi tramvaji imaju izvrsne tehničke karakteristike, modernog su dizajna i veseli nas što će upravo oni voziti ulicama našeg grada, izjavio je Aigars Puks, direktor tvrtke Liepājas Tramvajs.

- U Latviji, naš grad je poznat po Liepājas Tramvajs, tvrtki vrlo duge tradicije, koja će sljedeće godine proslaviti 120. obljetnicu. Zbog toga kontinuirano radimo na poboljšanju organizacije javnog prijevoza. S obzirom da je riječ o niskopodnim tramvajima, modernizaciji javnog prijevoza posebno se vesele naši građani starije dobi, kao i majke s djecom jer će uskoro po gradu putovati ugodnije, jednostavnije i brže, izjavio je Uldis Sesks, gradonačelnik grada Liepāja.

>>>Končar predstavlja svoje tramvaje i vlakove na InnoTrans sajmu u Berlinu

- Naš cilj nije samo prodati proizvode, nego izgraditi partnerstva. Kupnja tramvaja je samo prvi korak, jer ćemo zaposlenicima tvrtke Liepājas Tramvajs prenijeti nova znanja i moderne tehnologije, istaknuo je Ivan Bahun, predsjednik Uprave Končar – Električnih vozila.

19. travanj 2024 13:33