Aktualno
StoryEditor

Krešimir Bubalo iz Peveca proglašen je najboljim financijskim direktorom godine

15. Svibanj 2019.

Krešimir Bubalo, član uprave Peveca, proglašen je financijskim direktorom godine u Hrvatskoj na četvrtoj dodjeli ove nagrade u organizaciji konzultantsko-revizorske tvrtke Deloitte. Nagrada je dodijeljena u sklopu Konferencije CFO 2019. – Leading Finance to the Future, a uručio ju je Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca i predsjednik neovisne komisije koja je odabrala financijskog direktora godine. Konferencija je održana u Plaza Event Centru, a na njoj se okupilo više od 100 osoba iz poslovnog svijeta. Glavni pokrovitelj ovogodišnjeg izbora je tvrtka SAP.

U ime organizatora sudionike je pozdravila Marina Tonžetić, partnerica u Deloitteu Hrvatska i voditeljica CFO inicijative. Tonžetić je u pozdravnom govoru istaknula značajnu ulogu financija, a onda i financijskih direktora u uvjetima nestabilnog i promjenjivog okruženja. Također se osvrnula na izazove s kojima se susreću financijski direktori – od digitalnih promjena do vodstva i sve veće važnosti funkcije financija.

Na konferenciji su održana dva predavanja i jedna panel diskusija. Najprije je doc. dr. sc. Robert Kopal, podatkovni znanstvenik održao predavanje o primjeni problem-solving tehnika u poslovanju nakon čega je uslijedilo predavanje prof. dr. sc. Ljube Jurčića na temu: Glas Hrvatske: 2019. i poslije.

Posebna gošća bila je i dr. Nikolina Sesar, prva žena neurokirurg u Hrvatskoj.

Na panel diskusiji Vodstvo u izuzetnom vremenu svoje stavove su iznijeli Kristina Laco (Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri), Tatjana Divjak (Life&Business Coach), Zoran Primorac (proslavljeni stolnotenisač i osvajač brojnih medalja), Sonja Popović (SAP Hrvatska), Marinko Došen (AD Plastik) i Darko Pappo (DIV grupa). Panel diskusiju je moderirao Domagoj Novokmet, novinar N1 televizije.

U završnom dijelu Konferencije CFO budućnosti Mario Tešanović, menadžer u Deloitteovom odjelu financijskog savjetovanja i Magdalena Pavičić, viša suradnica u Deloitteovom odjelu financijskog savjetovanja dali su pregled Stavova financijskih direktora u Hrvatskoj i Srednjoj Europi.

Prije dodjele nagrade za najboljeg CFO a u Hrvatskoj 2018. Krešimiru Bubalu, okupljenima se obratio Zoran Stanković, prošlogodišnji dobitnik.

[caption id="attachment_385188" align="aligncenter" width="750"] Krešimir Bubalo proglašen je najboljim financijskim direktorom u Hrvatskoj za 2019. godinu[/caption]

22. svibanj 2022 01:22