Aktualno
StoryEditor

Luetić najavio dvoznamenkaste poraste u Zračnoj luci Dubrovnik

05. Veljača 2018.

Novi generalni direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić rekao je u ponedjeljak kako se tijekom 2018. godine u toj zračno luci očekuju dvoznamenkasti porasti.

Za ovu godinu imamo opet izvrsne najave i već potpisane ugovore, pa i u 2018. očekujemo dvoznamenkasti porast, izjavio je Luetić na konferenciji za novinare.

>>> Zračna luka Pula ruši rekorde

Kao novost u sezoni 2018. izdvojio je let FlyDubaija na liniji Dubai - Dubrovnik, koji će se od kraja ožujka odvijati tri puta, a u ljetnoj sezoni četiri puta tjedno. Kao mogući problem predstojeće sezone istaknuo je kontrolu putovnica.

"Zahtjev je da se skenira svaki osobni dokument u odlasku i dolasku pa se mogu očekivati redovi. Već sad radimo na rješavanju tog problema u suradnji s MUP-om", rekao je Luetić.

Donedavni generalni direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić izjavio je kako je vrijednost Zračne luke u njegovom mandatu uvećana za 157 posto, prihod za 210 posto, a broj putnika preko 200 posto.

>>> Sindikat pilota: Croatia Airlines tone, uskoro neće imati tko letjeti i održavati avione

Vladinu odluku imenovanju Luetića, koji je bio njegov zamjenik, na mjesto direktora ocijenio je sasvim legitimnom, a na pitanje novinara jesu li promjeni na čelu ZLD doprinijeli u medijima spominjani problemi s javnom nabavom, odgovorio je kako stoji iza legitimnosti svih poslovnih odluka u svome mandatu.

Vlada je 24. siječnja Skupštini Zračne luke Dubrovnik predložila imenovanje Frane Luetića za direktora, sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednike i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci.

Skupština je 2. veljače prihvatila Vladin prijedlog.

28. veljača 2024 08:14