Aktualno
StoryEditor

Luksuzni Hermes snažno povećao dobit i prihode u prvoj polovici godine

14. Rujan 2017.

Francuski proizvođač luksuzne robe Hermes izvijestio je u četvrtak da je u prvoj polovini godine ostvario snažnu dobit zahvaljujući skoku prihoda u svim dijelovima poslovanja i u svim regijama.

"Rezultati poslovanja su u prvoj polovini godine potvrdili pozitivan zamah u kolekcijama ulične mode i modnim dodacima, te u poslovanjima sa svilom i tekstilom", navodi se u Hermesovom priopćenju.

Odjel kožnih i sedlarskih proizvoda ponovo je zabilježio rast a porasli su i prihodi u odjelu parfema, priopćili su iz Hermesa.

Ukupni su prihodi grupe u razdoblju od siječnja do lipnja uvećani 11 posto, na 2,7 milijardi eura. Operativna dobit poskočila je 13 posto, na 931 milijun eura, a njezin je udio u ukupnim prihodima dosegnuo rekordnih 34,3 posto, navode u Hermesu. Neto dobit ojačala je 11 posto, na 605 milijuna eura. Iz grupe ističu također da su im prihodi ojačali na svim tržištima u svijetu.

>>>Snobmodities: Voda za 400 dolara novi je statusni simbol

Glavni izvršni direktor Hermesa Axel Dumas na tiskovnoj je konferenciji pozdravio "vrlo dobru profitabilnost" grupe, ustrajući da se može pripisati "organskom rastu". Na telefonskoj je konferenciji ipak upozorio da Hermes planira ostati "štedljiv u vrlo nestabilnom okruženju" i da se iz rezultata iz prve polovine godine ne mogu izvlačiti zaključci za cijelu godinu.

>>>Novi koncepti: 5 brendova koji će mijenjati svijet

"Srednjoročno gledano, grupa unatoč sve izraženijoj gospodarskoj, geopolitičkoj i monetarnoj neizvjesnosti u cijelom svijetu potvrđuje ambiciozni cilj o povećanju prihoda kada se isključe promjene u valutnim tečajevima", navodi grupa u priopćenju.

19. travanj 2024 23:52