Aktualno
StoryEditor

Mali distributeri goriva privremeno prekidaju akciju zatvaranja benzinskih postaja

08. Srpanj 2022.
benzinska postaja gorivo

S obzirom na informaciju o skorom sastanku velikih distributera goriva i Vlade RH,  koju vidimo kao prvi pozitivan pomak od početka naše akcije, odlučili smo privremeno i djelomično prekinuti zatvaranja benzinskih postaja.

Veliki distributeri podržali su naše akcije, prepoznali probleme i predali ministarstvu gospodarstva RH moguća rješenja vezana uz tešku situaciju koja je nastupila na tržištu naftnih derivata uvođenjem Uredbe o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata.

Uvažavajući pozitivne namjere ministarstva gospodarstva, djelomično prekidamo naše akcije zatvaranja benzinskih postaja i očekujemo rješenje problema. Djelomičan prekid znači da i dalje postoje veliki problemi u opskrbi naftnim derivatima i stoga neće moći svi članovi otvarati benzinske postaje odmah i neće na svim benzinskim postajama u svakom trenutku biti svih vrsta goriva. Očekujemo povremene, veće i manje probleme u opskrbi dok je postojeća Uredba na snazi.

Napominjemo, kako u slučaju da do zadovoljavajućeg rješenja ne dođe u realnom i što skorijem roku,  spremni smo ponovno zatvoriti sve benzinske postaje i tako do pronalaska održivog modela rada.

20. travanj 2024 06:29