Aktualno
StoryEditor

Matija Sporiš novi je član Uprave MET Hrvatska

20. Prosinac 2018.

Matija Sporiš novi je član Uprave i financijski direktor tvrtke MET Hrvatska, lokalne podružnice multinacionalne energetske kompanije sa sjedištem u Švicarskoj. Upravu MET Hrvatska tako sada, uz Matiju Sporiša, čine Mario Matković, član Uprave i glavni izvršni direktor te Gergely Szabó, predsjednik Uprave, priopćuju iz tvrtke.

Matija Sporiš će u MET Hrvatska biti zadužen za vođenje lokalnog tima za financije, što uključuje računovodstvo, kontroling, regulatorne poslove i financijsko izvještavanje. Sporiš je dosad u tvrtki MET Hrvatska bio viši financijski menadžer, zadužen za implementaciju internih kontrola u računovodstvu te financijsko izvještavanje, kao i za razvoj procedura za procese u prodaji, nabavi, plaćanjima.

Prije nego što se pridružio timu MET Hrvatska, radio je u revizorsko-konzultantskoj kući EY na poziciji menadžera u reviziji, radeći za klijente iz maloprodaje, veleprodaje, proizvodnje, građevinarstva i nekretnina. Matija Sporiš diplomirao je financije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, član je ACCA udruženja te ovlašteni revizor, navodi se u priopćenju.

Mario Matković je glavni izvršni direktor MET Hrvatska od kraja 2017. godine, a prije toga radio je u prodaji MET-a, koju je i vodio prije nego je postao glavni izvršni direktor. U MET je došao iz INA-e, u kojoj je radio u poslovnoj jedinici opskrbe i trgovanja naftnim derivatima. Završio je Ekonomski fakultet u Zagrebu te program poslovnog menadžmenta u SEED School for Executive Education and Development.

24. studeni 2023 18:47