Aktualno
StoryEditor

Mercedes planira gradnju tvornice električnih kombija u Poljskoj

12. Prosinac 2022.
mercedes, mercedes benz, tvornica

Mercedes-Benz planira na u južnom poljskom gradu Jaworu izgraditi tvornicu potpuno električnih kombija, izvijestila je ta kompanija.

- Gradit ćemo tvornicu potpuno električnih vozila u Jaworu - rekao je Mathias Geisen iz Mercedes-Benz Vansa.

Taj korak u skladu s reorganizacijom kompanije u europskoj proizvodnoj mreži, "označava novu prekretnicu u njezinoj transformaciji pružatelja lokalne mobilnosti bez emisija", stoji u priopćenju.

Prema izjavama s tiskovne konferencije u Varšavi koja je održana s poljskim premijerom Mateuszom Morawieckim, kompanija namjerava u sljedećih nekoliko godina uložiti više od milijarde eura u tvornicu koja će biti usmjerena na proizvodnju potpuno električnih kombija.

- Utvrđena lokacija omogućuje odjelu dostavnih vozila optimizaciju troškova i opskrbnog lanca, kao i energetski učinkovitu proizvodnju kombija nove generacije. Odluka o lokaciji i konkretnoj realizaciji projekta još uvijek ovisi o konačnom ispunjavanju raznih okvirnih uvjeta, uključujući i dodjelu potpora za investiranje u Jaworu. -  priopćili su iz kompanije.

Mercedes u Jaworu ima tvornicu motora s više od 800 zaposlenih.

U međuvremenu je američki proizvođač električnih automobila Rivian odgodio svoje planove za zajedničku proizvodnju kombija s Mercedes-Benzom. Iako je partnerstvo najavljeno u rujnu, Rivian se trenutno fokusira na druge projekte, objavile su obje kompanije.

21. veljača 2024 21:49