Aktualno
StoryEditor

Ministarstvo državne imovine: Predložit ćemo Vladi niže cijene zemljišta za golf terene

29. Travanj 2019.

Golf turizam jedan je od najkonkurentnijih i najprofitabilnijih oblika turizma u svijetu, a Hrvatska je tek na početku razvoja tog sporta, rečeno je na 3. Konferenciji o golf turizmu u Opatiji. Razvoj golf turizma mogao bi revitalizirati sportski turizam i hrvatsko gospodarstvo, privući goste tijekom cijele godine i značajno utjecati na razvoj cjelogodišnjeg turizma.

[caption id="attachment_383654" align="aligncenter" width="630"] Nacrt golf terena Brseč[/caption]

- Važno je ubrzati procese izdavanja potrebnih rješenja, dozvola i drugih poslova potrebnih za izgradnju golf igrališta i privlačenje investitora, a sve s ciljem razvoja golf turizma, koji je u Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020., označen kao jedan od važnijih hrvatskih turističkih proizvoda - istaknuo je Dražen Slamar, predsjednik organizacijskog odbora konferencije.

Pomoćnik ministra turizma Robert Pende naglasio je kako Strategija razvoja hrvatskog turizma do 2020. predviđa izradu akcijskog plana za razvoj golf turizma, no dodaje i kako golf turizam nadilazi Ministarstvo turizma.

[caption id="attachment_383653" align="aligncenter" width="750"] Ivo Dujmić, Tomislav Boban, Rikardo Staraj, Robert Pende, Dražen Slamar[/caption]

- Predložit ćemo Vladi da se cijena korištenja zemljišta u državnom vlasništvu smanji na jednu cijenu koja bi bila prihvatljiva i ekonomski opravdana. Mislimo da će to biti prvi veliki iskorak u privlačenju investitora - poručio je Tomislav Boban, državni tajnik Ministarstva državne imovine.

O poslovanju golf igrališta i razvoju golfa u Sloveniji na konferenciji je govorio Marko Božić, poznati slovenski golf menadžer, koji je niz godina upravljao golf igralištima na Bledu i u Lipici.

[caption id="attachment_383652" align="aligncenter" width="750"] Maria Manuel Delgado e Silva[/caption]

- Golf turizam pruža priliku da turisti dolaze tijekom cijele godine, ne samo tijekom ljetnih mjeseci, a sezona se produžuje i restoranima, barovima, trgovini - navodi Maria Manuel Delgado e Silva, golf stručnjakinja iz Portugala i direktorica razvoja golf proizvoda u Turističkoj zajednici Algarve, koja već tri godine zaredom drži titulu najbolje golf destinacije u svijetu.

25. travanj 2024 02:47