Aktualno
StoryEditor

Mirjana Hrga: Nastavimo li svi raditi posao premijera i visiti na internetu, loše nam se piše

07. Rujan 2018.

Poznata hrvatska novinarka i urednica Mirjana Hrga već godinu dana ne pravi nam društvo s malih ekrana. Naime, napuštanjem RTL-a ostavila je i novinarsku karijeru (barem zasad) i posvetila se adaptaciji kuće za odmor u Lošinju i zakoračila u turizam. Budući da se dugo nije pojavljivala u medijima, a poznata je po tome da ne oklijeva pri izražavanju svojih stavova, prenosimo segment intervjua koji je dala za 100posto.

- Više ništa ne razumijem. Već duže vrijeme radim samo na tome da sve bude u redu u mojem dvorištu, kao osnovnoj ćeliji društva. Budemo li se tako ponašali, radili i iznimno trudili, možda i uspijemo. Nastavimo li svi raditi posao premijera i visiti na internetu, loše nam se piše. Ljudi prečesto precjenjuju svoju pamet, komentirala je političku i gospodarsku situaciju u Hrvatskoj.

>>> ‘Suicid iz zasjede’: Turobna Hrga traži 40.000 kuna odštete od nakladnika Novosti

Zloća ljudi, novinarska struka i duboki problemi koji se s njome prožimaju, također su bili tema razgovora. Budući da je radeći na Al Jazeeri puno putovala, osvrnula se i na temu depopulacije i egzodusa mladih iz Hrvatske.

- Ne možete to spriječiti. Što da kažete čovjeku koji doma radi samo jedan posao, ima nekih 600 do 1000 eura, svoju kuću, vrt ili njivu koju ne obrađuje i ide u tuđi svijet čistiti na tri mjesta, plaća stan, režije i vjerojatno većina njih opet ostane na tih nekih 500, 600 eura. Da im to isto ponudiš u Hrvatskoj, bilo bi im ispod časti. Neka idu. Steći će nova iskustva, radne navike, disciplinu, naučiti jezik... i to je puno. Dane bez roditelja i braće nitko im neće vratiti. Kao ni kavu u lokalnom bircu. Putovala sam mnogo. Znam što pričam. No, svi smo različiti. Žao mi je da odlaze, rekla je Hrga kojoj politički aktivizam u vidu angažmana u nekoj političkoj stranci nije ni na kraj pameti. Mislim da bih bila grozna i da bih u rekordnom roku dobila otkaz jer na neke stvari imam vrlo kratak fitilj, zaključila je.

 


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

27. travanj 2024 09:18