Aktualno
StoryEditor

MOL Grupa traži start-upove s inovativnim rješenjima

25. Rujan 2017.

MOL Grupa objavila je pozivni natječaj za start-upove s inovativnim rješenjima s područja mobilnosti, maloprodaje, isporuke i distribucije, loyalty marketinga te big data start-upove. Ovaj tromjesečni program koji će se odvijati u Budimpešti, u suradnji s mađarskom inkubator agencijom Design Terminal, namijenjen je start-upovima čija rješenja ispunjavaju jedan od ciljeva strategije MOL Grupe 2030.: postati prvi izbor kupaca u pokretu, stoji u priopćenju.

>>>Polu tenk, polu mlažnjak MOL-ov ‘Veliki vjetar’ najmoćnije je svjetsko vatrogasno vozilo

MOL Grupa na sudjelovanje u programu poziva start-upove čija su rješenja trenutno u razvijenoj fazi rasta. MOL će program implementirati zajedno s inkubator agencijom Design Terminal iz Budimpešte, koja posjeduje praktično iskustvo i dokazanu uspješnost u suradnji sa start-upovima.

Program koji kreće u siječnju, trajat će tri mjeseca i odvijat će se u Budimpešti, u Mađarskoj. Prijave se zaprimaju od 22. rujna, a natječaj je otvoren za start-upove koji su spremni za testiranje svojih inovativnih rješenja (faza prototipa ili minimalno funkcionalnosti proizvoda) s područja mobilnosti, loyalty marketinga i big data, maloprodajnih usluga, kao i dostave paketa i sustava distribucije. Selekcijski proces imat će dvije faze – online prijavu, nakon koje će uslijediti selekcijski kamp, gdje će odabrani kandidati imati priliku predstaviti svoja rješenja, timove i vizije te o njima razgovarati s predstavnicima MOL Grupe i agencije Design Terminal. U okviru selekcijskog kampa, održat će se pitch natječaj, kada će 4-5 start-up tvrtke biti odabrane za izravnu suradnju s vodećom kompanijom u Srednjoj i Istočnoj Europi te za korištenje međunarodne baze od 10 milijuna kupaca i velike maloprodajne mreže. Sudionici programa dobivat će individualnu podršku i mentorstvo od poslovnih lidera MOL Grupe te iz velikog mentorskog tima agencije Design Terminal, a na raspolaganju će im biti i različite radionice i uredski prostor. Na kraju programa, uspješni start-upovi mogli bi dobiti priliku za uspostavljanje dugoročnog partnerstva s MOL-om, u funkciji dobavljača inovativnih proizvoda i usluga.

MOL Grupa vjeruje kako su napredak u tehnologiji te nove navike potrošača iz temelja promijenili čitavu industriju, a posebice onaj dio koji se do sada smatrao maloprodajom goriva. Strategija MOL Grupe 2030. temelji se na pretpostavci da pred trenutne načine poslovanja treba postavljati izazove kako bi kompanija zadržala vodstvo u razdoblju nakon vrhunca potražnje za motornim gorivima. U MOL-u, inovacije vide kao jedan od načina za odgovaranje na potrebe kupaca koji se mijenjaju velikom brzinom te su odlučili zaviriti u start-up zajednicu i potražiti ideje koje će iskustvo korisnika podići na sljedeću, višu razinu.

>>>Vlada traži savjetnika za mogući otkup dionica Ine od Mola

Rok za podnošenje prijava je 23. listopada 2017.

Kako biste saznali više o programu, posjetite web stranicu: http://mol.designterminal.org

31. siječanj 2023 02:01