Aktualno
StoryEditor

MORH raspisao natječaj za prijam 200 vojnika i mornara u djelatnu vojnu službu

27. Veljača 2018.

Ministarstvo obrane u utorak je raspisalo natječaj za ugovorni prijam ukupno 200 vojnika i mornara u djelatnu vojnu službu, u skladu sa Zakonom o službi u Oružanim snagama RH i Planom prijma osoblja u djelatnu vojnu službu u ovoj godini.

MORH je u utorak priopćio kako se u vojničku službu u trajanju od četiri godine prima ukupno 200 kandidata i kandidatkinja za vojnika i mornara s početkom službe 20. ožujka.

>>>Nakon 3 godine 8 milijuna eura plaćeni MIG-ovi proglašeni neispravnima; MORH traži zamjenu

Posebni uvjeti za prijam

Posebni uvjeti za prijam vojnika i mornara propisani zakonom su srednja stručna sprema, najviše navršenih 27 godina života do kraja 2018. godine, te uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok.

Na natječaj se mogu prijaviti i kandidati koji imaju stručnu spremu višu od propisane posebnim uvjetima uz obvezni probni rad od šest mjeseci.

Prije prijma u službu u Oružane snage Republike Hrvatske, kandidati će proći odabirni postupak u skladu s Pravilnikom o načinu i postupku privlačenja, oglašavanja i odabira za prijam u djelatnu vojnu i kadetsku službu. Kriteriji i postupak za utvrđivanje uvjeta propisani su Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage.

>>>MORH-u 117 milijuna kuna za opremanje Patria i leasing za kupnju vozila

Kandidati, odnosno kandidatkinje sa završenim dragovoljnim vojnim osposobljavanjem ili odsluženim vojnim rokom vlastoručno potpisane prijave trebaju predati u roku od osam dana, računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Informacije u vezi s natječajem mogu se dobiti na internetskoj stranici Ministarstva obrane www.morh.hr., kontakt telefon 01/3784/812 i 01/3784-813 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane, stoji u priopćenju.

24. lipanj 2022 23:54