Aktualno
StoryEditor

Nagrada za najbolji kontroling projekt dodijeljena Saniji Vnučec-Panjkoti iz Nestlea

14. Studeni 2017.
Piše:
Goran Jungvirth

Saniji Vnučec-Panjkota iz tvrtke Nestle u utorak je na konferenciji o kontrolingu u organizaciji Lidera i Kontrolinga Kognosko dodijeljena nagrada za kontroling projekt godine. 

Tom prilikom Vnučec-Panjkota prezentirala je  svoj dobitnički projekt pod nazivom - Model postizanja ujednačenih, preporučenih maloprodajnih cijena zamjenskog mlijeka za djecu u svim kanalima prodaje na tržištu Bosne i Hercegovine. Sama potreba za novim modelom rada proizašla je iz kontinuiranog pada prodaje i profitabilnosti kategorije.

Dobitnica nagrade je opisala kako Nestle kao organizacija djeluje u sedam zemalja bivše Jugoslavije (Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Makedonija, Crna Gora i Slovenija). Iako je samo sjedište tvrtke u Zagrebu - odjel kontrolinga je decentraliziran, a u njegovom sklopu pripremaju se izvještaji i konsolidiraju poslovanja svih sedam zemalja u regiji.

>>> Započela peta međunarodna konferencija o kontrolingu

Cilj ovog projekta bio je usklađivanje preporučenih maloprodajnih cijena u svim kanalima prodaje na tržištu. Od prvih znakova koji su upozoravali na problem do realizacije cijelog projekta proteklo je 10 mjeseci. Cijeli model bio je koordiniran, pripremljen i prezentiran od strane regionalnog kontrolora, a tijekom procesa pripreme sudjelovalo je 10-ak ljudi.

Prilikom pokretanja projekta zadana su dva ključna kriterija koja su se projektom željela postići: ujednačavanje preporučenih maloprodajnih cijena u svim kanalima prodaje i oporavak profitabilnosti kategorije.  

Projekt je postigao željeni cilj, preporučene maloprodajne cijene na tržištu su ujednačene, te je profitabilnost kategorije podignuta na željenu razinu.

25. lipanj 2022 00:12