Aktualno
StoryEditor

Nakon posla s grickalicama riječki student osnovao tvrtku za savjetovanje

02. Veljača 2019.

Prošlo je godinu dana otkad je mladi poduzetnik Nikola Zec pokrenuo svoj prvi startup – WorldFood Box. Nikola je uz pomoć dobavljača iz Engleske uvozio grickalice i slatkiše iz svih dijelova svijeta koje je zatim u internetskoj trgovini prodavao krajnjim korisnicima. Posao je krenuo odlično dok nije naišao na nezgodan problem. Zbog topljenja čokoladnih i gumenih proizvoda prodaja za vrućih ljetnih dana nije bila moguća pa je bio primoran prekinuti maloprodaju u sklopu web-trgovine. Sada s timom rekonstruira poslovni model i počinje prodavati preko veleprodajnih partnera u cijeloj regiji. U međuvremenu je taj brucoš Ekonomskog fakulteta u Rijeci pokrenuo novi posao, agenciju za poduzetničko savjetovanje Nikola Zec Business s pomoću koje mladima želi pomoći u realizaciji ideja, pronalasku ulagača i otvaranju tvrtke.

Za dobru ideju ima novca

– Najviše poduzetnika danas ima problem s nedostatkom novca, a ja smatram da u doba računalne tehnologije, stranica za ‘crowdfunding‘, poduzetničkih inkubatora, investitora i poslovnih anđela novac nikako ne smije biti problem. Naravno, ako je ideja dobra – poručuje Nikola.

Agencija osim savjetovanja nudi usluge digitalnog marketinga, analize i izrade internetskih stranica te foto - i videoprodukciju.

Prije godinu dana Nikola Zec pokrenuo je startup WorldFood Box, distribuciju grickalica i slatkiša internetskom trgovinom. Posao je išao odlično, a onda su ljetne vrućine učinile svoje i prodaja je prekinuta. Sada za taj posao razvija drukčiju strategiju, a u međuvremenu pokreće nove tvrtke

– Razlika između mene i ostalih mladih ljudi nije u mojim idejama, sposobnosti ili novcu. Jedina je razlika u tome što se u počecima nisam obeshrabrio rečenicom ‘što ako‘, nego sam si ostavio vremena i probleme rješavao postupno kad je startup već poslovao. Nijedan startup na početku ne može biti savršen. Smisao je poduzetništva u tome da stalno nadograđujete i usavršavate znanje, učite na pogreškama – objašnjava mladi poduzetnik.

I na tome ne staje: u veljači ove godine pokreće još jedan startup, Gooders News, portal koji će prenositi samo dobre vijesti, pozitivne priče, uspjehe mladih, turističke kolumne.

Agencija Nikola Zec Business nudi savjete kako doći do novca za dobar projekt, usluge digitalnog marketinga, izradu web-stranica, videoprodukcije...

Postupak pokretanja popratit će i snimateljska ekipa i sve će biti pretočeno u dokumentarni serijal koji će prikazati ključne trenutke u pokretanju posla i tako gledateljima približiti projekt startupa od ideje do realizacije.

Serijal o novom startupu

Serijal će se prikazivati na Nikolinu službenom kanalu na YouTubeu, gdje već sada redovito objavljuje vlogove. Projekt planira provesti u svibnju, a sve ostale informacije objavit će na profilima na LinkedInu i Instagramu.

– Nadam se da ću svojim radom pomoći mladima koji se ne pronalaze u poslu koji danas rade. Imamo jednu priliku da odaberemo pravi posao za koji ćemo živjeti 365 dana i svaki se dan buditi sa željom da ga dodatno razvijamo – zaključuje Nikola Zec.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=qJdcYlBeZ0g[/embed]

16. travanj 2024 09:17