Aktualno
StoryEditor

Nekretnine Glasa Istre vrijedne 3,25 milijuna kuna dosuđene novom vlasniku

10. Srpanj 2018.

Trgovački sud u Rijeci donio je rješenje kojim se nekretnine Glasa Istre u stečaju vrijedne 3,25 milijuna kuna dosuđuju razlučnom vjerovniku Sanjinu Brkiću, koji će nakon pravomoćnosti te odluke moći upisati pravo vlasništva.

Sudska odluka uslijedila je nakon prošlomjesečnog isteka elektroničke javne dražbe za zemljište na kojem je započela gradnja poslovne i upravne zgrade u Puli i gdje su izvedeni temelji i nulta ploča buduće građevine. U zaključku o prodaji navodilo se da parcela ima građevinsku dozvolu za poslovnu namjenu, ali je moguća i stambena.

>>>Nekretnine Glasa Istre na ‘bubnju’ za 3,25 milijuna kuna

Isticalo se da u prodaji prvi razlučni vjerovnik u prednosnom redu može izjaviti da kupuje nekretninu i stavlja u prijeboj svoju tražbinu, što je novi vlasnik Brkić i učinio prebijajući svoju tražbinu od oko 21,1 milijun kuna te je sudskim rješenjem oslobođen plaćanje kupovnine u iznosu od 3,25 milijuna kuna.

Osim toga, na nekretninama je bilo izvršeno više predbilježbi prava zaloga radi osiguranja novčanih potraživanja vjerovnika Glasa Istre, među kojima se posebno isticalo pravo zaloga u korist države u iznosu od 7,4 milijuna kuna, ali i Grada Pule u iznosu nešto većem od 900.000 kuna.

>>>Robert Frank novi glavni urednik redizajniranog Glasa Istre

Sudsko rješenje uslijedio je nakon u ožujku podnesenog izvješća stečajne upraviteljice Glasa Istre, u kojem se navodi da je na računu tvrtke bilo nešto više od 480.000 kuna, pa će se provesti prodaja zgrade, pratećih objekata i dvorišta u vlasništvu tvrtke.

U posljednjim  izvješćima stečajne upraviteljice navodilo se, osim prodaje nekretnina, da se u idućem razdoblju planiraju pregovori oko sređivanja arhivskog gradiva - posljednje imovine Glasa Istre.

21. veljača 2024 07:12