Aktualno
StoryEditor

Netflix prekida snimanje Kuće od karata

02. Studeni 2017.

Američki servis za streaming filmova i serija i produkcijska kuća Netflix, odlučila je prekinuti snimanje tv serije ‘Kuća od karata‘ po završetku emitiranja šeste sezone iduće godine, nakon što je glumac glumac Anthony Rapp optužio Kevina Spaceyja za seksualno napastovanje 1986. kad je Rapp imao 14 godina.

Odluka je uslijedila dan nakon što je Spacey priznao da je u alkoholiziranom stanju pokušao zavesti tada tinejdžera, glumca Anthonyja Rappa.

>>>Magičnu stranu Zagreba uz Gornjogradske coprnice upoznaju i strani poslovnjaci

Ubrzo nakon Rappova istupa Spacey je na društvenim mrežama objavio službenu ispriku u kojoj je napisao da se "događaja ne sjeća", no da je užasnut onime što je Rapp opisao. "Ako sam se uistinu ponio onako kako je on opisao, dugujem mu najiskreniju ispriku zbog očito neprimjerenog ponašanja u alkoholiziranom stanju", napisao je.

No njegove obožavatelje i kolege još više je razgnjevilo Spaceyevo priznanje putem Twittera u kojemu kaže da je "u životu volio brojne muškarce i s njima imao romantične susrete" te da je "odlučio živjeti kao gay".

[embed]https://twitter.com/kevinspacey[/embed]

Oni, naime, smatraju kako je glumac svojim prvim javnim priznanjem da je homoseksualac u trenutku teških optužbi, unatoč tomu što je dosad uspješno izbjegavao pitanja o privatnom životu, pokušao prikriti optužbe za napastovanje dječaka.

>>>Kevin Spacey ‘izašao iz ormara’: Seksao sam se sa ženama i muškarcima, danas sam gay

Kako piše BuzzFeed, Netflix nije naveo je li upravo skandal sa Spaceyem utjecao na odluku o prekidu snimanja serije.

"Netflix i koproducent serije, tvrtka Media Rights Capital u zajedničkom su priopćenju objavili da su "duboko pogođeni saznanjima."

"Kao odgovor na sinoćnje otkriće, šefovi obiju tvrtki su doputovali u Baltimore. Ondje su se sastali s glumcima i članovima ekipe te im zajamčili da se na setu i dalje osjećaju sigurno. Kako smo ranije najavili, Spacey trenutačno nije na setu", pojasnili su u priopćenju, nakon čega je objavljena vijest o ukidanju serije.

Mediji nagađaju da je takva odluka donesena još prije nekoliko mjeseci, no da je objavljena u ponedjeljak, što se poklopilo sa Spaceyevim slučajem.

02. ožujak 2024 18:12