Aktualno
StoryEditor

Novi broj Lidera - Karl G. Glassman: Zadovoljni smo u Hrvatskoj jer su zakoni jasni i provode se

26. Rujan 2018.

Tvrtka L&P tehnologije iz Preloga u samo je 18 godina narasla od relativno male inicijalne investicije američkog diva specijaliziranog za proizvodnju jezgri za madrace do njegove europske središnjice iz koje se upravlja poslovanjem u nizu zemalja. Slijedom kontinuiranih investicija i strelovitog rasta, odbor Leggett & Platta na čelu s Karlom Glassmanom odlučio je ovih dana posjetiti europsku podružnicu kojom upravlja Davor Gečić, ujedno i predsjednik Uprave LPT-a, u želji da svoje investicije vidi u akciji na licu mjesta.

Ako se obvežete hrvatskoj vlasti, kao što smo se mi obvezali na stalna ulaganja i otvaranje radnih mjesta, vrlo je susretljiva. Sad imamo oko petsto zaposlenih. Nastavit ćemo ulagati, Prelog ostaje vrlo privlačan za širenje posla.

Leggett & Platt je 2000. osnovao LPT i kupio izdvojeni dio poduzeća tvrtke Hespo, što je uključivalo strojeve za proizvodnju jezgri, patente i cijeli segment strojogradnje, da bi u nepunih 20 godina tvrtka s početnih 140 radnika narasla na više od 500 zaposlenih i bilježi oko 550 milijuna kuna očekivanog neto prihoda u ovoj godini. U ekskluzivnom razgovoru za Lider, šef i predsjednik Leggett & Platta otkriva što je kompaniju s godišnjim prihodima od gotovo četiri milijarde dolara i poslovnim interesima diljem svijeta dovelo u Hrvatsku i kako se ta investicija u kratkom roku pretvorila u ključni segment poslovanja kompanije uvrštene u burzovni indeks S&P500.

Jednu od pozitivnih strana poslovanja u Hrvatskoj - da su zakoni jasni i provode se, već smo otkrili u naslovu, ostale pojedinosti čekaju vas u novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera.

Svoj primjerak Lidera potražite na svim kioscima Tiska i iNovina.

 


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

23. travanj 2024 11:03