Aktualno
StoryEditor

Novi broj Lidera: Plenkovićeva vlada - Startup s budžetom od 120 milijardi kuna

20. Listopad 2016.
Piše:
lider.media

Možda Tihomir Orešković u nasljedstvo novom premijeru Andreju Plenkoviću ostavlja, kako je sam rekao, ‘dobru startnu poziciju‘ – ekonomski rast i poboljšanje standarda građana, ali kada je gos- podarstvo u pitanju, utega ima napretek. Vlada s pola ministara ‘startupovaca‘ na tim položajima odmah će se suočiti s kolopletom gurućih i dramatičnih problema. O brzini i kvaliteti tih prvih rješenja mogao bi ovisiti i cijeli mandat ove garniture, ali i razvoj Hrvatske, pišu u novom broju Lidera Gordana Gelenčer i Ksenija Puškarić.

Pišemo i o novoj prilici za proizvođače te kako mogu iskoristiti turistički investicijski val. Turizam naime nije važan samo zbog izravne zarade. Velik dio uslužnog sektora i mnogi proizvođači vežu se uz tu djelatnost. Gradnju i obnovu 50-ak hotela ipak najviše iščekuju građevinari, kojima će pripasti najveći dio turističkog investicijskog kolača od deset milijardi kuna u sljedeće dvije godine, piše Edis Felić.

Razgovarali smo s Aljošom Pavelinom, predsjednikom Uprave Viktora Lenca, koji za Lider otkriva kako će novi remont zapovjednog broda američke Šeste flote zaposliti gotovo sve kapacitete ovog brodogradilišta.

U novom broju detaljno predstavljamo poslovnu scenu Virovitičko-podravske županije, a donosimo i izvještaj s  11. konferencije o nabavi održane prošli četvrtak u Zagrebu. Tu je i posebni prilog MaGos o mikro, malom i srednjem gospodarstvu, kao i specijal Who is Who: Transport i logistika.

 

31. siječanj 2023 21:16