Aktualno
StoryEditor

Obama prije ulaska u Bijelu kuću imao 1,3 milijuna dolara, danas - 40 milijuna

12. Kolovoz 2018.

Prije nego što je Barack Obama postao američki predsjednik 2008. godine on i njegova supruga Michelle Obama imali su imovinu vrijednu procijenjenih 1,3 milijuna dolara. Do danas je njihova imovina porasla na procijenjenih 40 milijuna dolara.

U vrijeme dok je bio predsjednik, Obama je zaradio 20 milijuna dolara od predsjedničke plaće - iznosila je oko 400.000 dolara godišnje - tantijema od knjiga i investicija, pisao je Forbes.

>>>Barack i Michelle Obama potpisali ugovor s Netflixom za emisije, dokumentarce i filmove

Impresivan je podatak da je Obama od 2005. do 2016., po Forbesu, zaradio 15,6 milijuna dolara od svojih knjiga ‘The Audacity of Hope‘, ‘Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters‘ i ‘Dreams From My Father‘.

Nakon što je izašao iz Bijele kuće počeo je primati mirovinu od oko 200.000 dolara godišnje, kao i svi bivši američki predsjednici, piše GoBankingRates. Usto, drži predavanja na raznim događanjima po svijetu - na čemu je zaradio oko 400.000 dolara, kako računa CNBC, napisao je memoare, a nedavno je potpisao i bogati ugovor s Netflixom, kakvi obično, po New York Timesu, idu do iznosa od nekoliko desetaka milijuna dolara.

>>>Prvi javni nastup Baracka Obame nakon odlaska iz Bijele kuće

Kad se zbroji ove iznose iz vremena u Bijeloj kući s iznosima koje je Obama zaradio nakon što mu je završio drugi predsjednički mandat dobije se 40 milijuna dolara, kako piše Time i očekuje, dakako, da će Obama zaraditi još mnoge milijune. Stvarnost to i potvrđuje - prošle godine Barack i Michelle Obama potpisali su ugovore o knjigama vrijedne najmanje 60 milijuna dolara.

25. travanj 2024 09:05