Aktualno
StoryEditor

Odgođena prva javna dražba za tri zgrade Grubišićeva Jadran filma

10. Siječanj 2018.

Trgovački sud u Zagrebu na zahtjev razlučnog vjerovnika odgodio je za 17. siječnja zakazanu prvu javnu dražbu za prodaju tri zgrade i dvorišta stečajnog dužnika Film distribucije d.o.o, tvrtke kojoj je osnivač Jadran film u vlasništvu Vinka Grubišića, po početnoj cijeni nešto višoj od 8,5 milijuna kuna.

>>> Com.Com Ninoslava Pavića u stečaju; dug gotovo 600.000 kuna

U sudskom zaključku objavljenom u srijedu ne navodi se na zahtjev kojeg razlučnog vjerovnika je odgođena javna dražba, kao ni termin zakazivanja nove dražbe.

Odgoda je uslijedila nakon u prosincu objavljene prodaje dijela zgrada i nekretnine u sklopu kompleksa Jadran filma u zagrebačkoj Dubravi po načelu ‘‘viđeno-kupljeno‘‘ u kojoj bi se isključili svi naknadni prigovori. Kako se navodilo, zakazanoj dražbi mogli su pristupiti samo zainteresirani kupci koji bi tri dana prije dražbe uplatili 100.000 kuna, a razlučni vjerovnici Film distribucije d.o.o. bili su pozvani da na vlastiti trošak oglas o prodaji nekretnina objave u medijima.

>>> VIDEO: Nakon osam godina pripreme, pala prva klapa Gričke vještice

Potencijalni kupac nekretnina bio je obvezan platiti sve poreze i pristojbe, ali se navodilo da bi mogao preuzeti sve nekretnine slobodne od svih tereta i zabilježbi ‘‘osim zabilježbe da kod upisa tri zgrade sagrađene na toj katastarskoj čestici nije priložena građevna i uporabna dozvola‘‘.

Poziv na javnu dražbi uslijedio je nakon izvješća stečajnog upravitelja Film distribucije u kojem se ističe da je na navedim nekretninama upisano više zabilježbi Hrvatske poštanske banke u ukupnom iznosu od oko osam milijuna kuna, ali i zabilježba Dinke Grubišić od 2,5 milijuna kuna.

Vinko Grubišić je, nakon objave vijesti o zakazanoj javnoj dražbi, u medijima isticao kako je riječ o tvrtki-kćeri, o ‘‘dva do tri posto njihova ukupnog kapitala‘‘ te da nikako nije riječ o stečaju Jadran filma.

>>> Fina predložila stečaj tvornice papira Pan

Kazao je i kako će tu tvrtku spasiti, odnosno kako razmatra što je ekonomski isplativije, ali i da će ‘‘sigurno naći rješenje‘‘.

Tvrtka Film distribucija je osnovana 2004. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, osnivač joj je Jadran film Vinka Grubišića. Stečajni postupak te tvrtke kojoj je kao prvi predmet poslovanja navedeno upravljanjem nekretninama bio je otvoren u svibnju ove godine zbog duga od oko 1,7 milijuna kuna, a prema posljednje predanim informacijama o poslovanju prošlu je godinu završila bez prijavljenih prihoda i s 225.000 kuna gubitka, značajno manje od gubitka u 2015. u iznosu od čak 4,3 milijuna kuna.

12. srpanj 2024 19:41