Aktualno
StoryEditor

Oprah: Nemam DNK za predsjednika

25. Siječanj 2018.

Slavna američka televizijska voditeljica Oprah Winfrey izjavila je u četvrtak za američki časopis InStyle da "nema DNK" za američkog predsjednika, prenosi BBC.

Nakon upečatljivog govora na dodjeli Zlatnih globusa početkom siječnja, slavnu televizijsku voditeljicu i glumicu smatralo se mogućom kandidatkinjom Demokratske stranke za predsjedničke izbore 2020.

"Oduvijek sam jako dobro znala što mogu a što ne mogu učiniti. Prema tome, to je nešto što me ne zanima", rekla je Oprah.

Upitan svojedobno što misli o njezinoj mogućoj kandidaturi, aktualni predsjednik Donald Trump rekao je da bi to bilo "zabavno". "I da, pobjedio bih je", dodao je.

Oprah Winfrey je vrlo dobro poznato ime u SAD-u, stekavši brojne sljedbenike tijekom vođenja svog dugogodišnjeg televizijskog šoua u kojem je obrađivala teme iz svakodnevnog života. Producirala je i glumila u nekoliko filmova, izdavala vlastiti časopis i osnovala svoju kabelsku mrežu. Zahvaljujući svemu tome postala je jedna od najbogatijih osoba na svijetu.

>>> Nakon govora o ‘novom danu na obzoru’, Twitter užaren heštegom #Oprahzapredsjednicu

Početkom siječnja dobila je prestižnu nagradu Cecil B deMille za izvanredan doprinos industriji zabave na dodjeli Zlatnih Globusa kada je je izgovorila slavni govor u kojem je snažno progovorila o pitanjima rase, spola, moći i o kampanji ‘Me Too‘ protiv seksualnog zlostavljanja.

Nakon toga su se na društvenim mrežama pojavili hashtagovi #Oprah2020# i "OprahForPresident#, a potporu su joj dale brojne slavne osobe.

23. srpanj 2024 08:18