Aktualno
StoryEditor

Osijek dobiva 12 niskopodnih autobusa vrijednih 20 milijuna kuna

05. Srpanj 2018.

Vozni park osječkog gradskog poduzeća Gradski prijevoz putnika (GPP) od siječnja 2019. proširit će se s 12 novih niskopodnih autobusa tipa "MAN Lion‘s City", a ugovor o nabavi tih autobusa u osječkoj Gradskoj upravi potpisali su u četvrtak u Osijeku direktor GPP-a Mario Šapina i Mario Fabek, direktor tvrtke Auto Hrvatska - Prodajno servisni centri.

"Ukupna vrijednost projekta je 20 milijuna kuna od čega je bespovratno iz sredstava Europske unije 18 milijuna kuna, a još dva milijuna kuna su zajedničkim naporima osigurali GPP i Grad Osijek”, rekao je Šapina na konferenciji za novinare.

Dodao je kako će nabavkom tih autobusa biti modernizirano 40 posto voznog parka GPP-a.

>>> Estonija postaje prva država s potpuno besplatnim javnim prijevozom

"Očekujemo povećanje broja putnika, i ono što nam je jako bitno - to će u pozitivnom smislu utjecati na poslovne rezultate GPP-a jer ćemo imati manje troškove goriva i održavanja", dodao je Šapina.

Mario Fabek rekao je kako su kupnjom 12 novih niskopodnih autobusa Grad Osijek i GPP dokazali da prate svjetske trendove ulažući u vozni park.

"Riječ je o vozilima vrlo visokih tehničkih mogućnosti koja zadovoljavaju najstrože ekološke kriterije i omogućit će građanima Osijeka da se voze udobnije i kvalitetnije. Kapacitet autobusa je 85 mjesta, od čega 35 sjedećih", rekao je Fabek.

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić ocijenio je kako je riječ o velikom projektu koji diže opći standard života u gradu.

"To pokazuje da vodimo računa o našim sugrađanima, a ujedno osnažujemo poslovanje u GPP-u i stvaramo osnovicu da imamo jaču i jeftiniju tvrtku koja će moći obavljati poslove na najmoderniji način. Preostaje nam još prebaciti remizu na istok i time stvoriti kompletno novu sliku prometovanja javnog gradskog prijevoza u Osijeku", zaključio je Vrkić.

25. lipanj 2022 01:17