Aktualno
StoryEditor

Osječka tvrtka Air Pannonia s dvije nove Cessne leti do Rusije i Ukrajine

12. Siječanj 2019.

Osječka tvrtka Air Pannonia, koja se bavi VIP letovima, prošle je godine prodala i posljednji svoj stari zrakoplov (u jednom trenutku imala ih je deset) te novac uložila u dvije nove Cessne – 525 CJ i 525A CJ2 – kojima može letjeti na dalja odredišta.

Tako se osim na zapadnu Europu i Skandinaviju te sjevernu Afriku proširila i na tržište Rusije i Ukrajine. Kako kaže tvrtkina prokuristica Zrinka Vlašić, novi zrakoplovi, u koje se može smjestiti od šest do sedam putnika, imaju veći spremnik goriva i stoga veći domet. Uz klijente s europskog tržišta trenutačno su najzastupljeniji Rusi i Ukrajinci.

–​ VIP letovi čine 90 posto našeg posla. Otkako smo kupili nove zrakoplove, posao nam je u tom segmentu porastao za gotovo 50 posto. Naši klijenti uglavnom su poslovni ljudi, sportaši, pjevači i brojni drugi kojima je cilj ugodno i brzo stići na cilj – napominje Vlašić, dodajući da je tvrtka u vlasništvu njezine obitelji i jedini avioprijevoznik u Hrvatskoj s certifikatom Eurotransplanta te da su na taj dio posla, premda je izazovan i vrlo zahtjevan jer sve mora biti precizno tempirano, posebno ponosni.

– Tu nema velike zarade, na to otpada samo deset posto naših prihoda, ali dobar je osjećaj znati da smo pomogli nekomu. To ćemo i dalje raditi – zaključila je Vlašić.

04. prosinac 2022 10:06