Aktualno
StoryEditor

FOTO: Otvorena velika međunarodna konferencija Zagrebačkog velesajma

05. Lipanj 2019.

Potpisivanjem Memoranduma o suradnji i razumijevanju između Celjskoj sejma i Zagrebačkog velesajma te prigodnim govorima direktorice Velesajma Dine Tomšić, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i Ane Mandac, pomoćnice ministra gospodarstva Darka Horvata, u srijedu je otvorena međunarodna konferencija Sajamska industrija – Disruptor or disruptee? organizirana povodom 110. obljetnice Zagrebačkog velesajma i Međunarodnog dana sajamske industrije.

- Ova konferencija je naš doprinos i poklon sajamskoj industriji Hrvatske i regije. Ciljevi ove konferencije su otkriti utjecaj sajmova u realnoj i virtualnoj areni i osvijestiti novu ulogu sajmova u brendiranju grada. Sajamska industrija u svijetu je pritajeni div, teška oko 167 milijardi eura. Nakon 11 godina Velesajam je zabilježio pozitivan poslovni rezultat. Težimo novoj dimenziji poslovanja, želimo učiniti sve da ubrzamo digitalizaciju, razvijamo nove kompetenecije i projekte temeljene na digitalnom doživljaju, istražujući i osluškivajući potrebe gospodarstva. Na našem putu uvijek nas vodi vizija, usmjerenje da ponovno budemo lideri ovog dijela Europe u sajamskoj industriji, kazala je Tomšić, dok je Ana Mandac istaknula kako ‘svijet postaje digitalan, ali ljudi sve više žele osobni kontakt, zbog čega je sajamska industrija i dalje važna‘.

- Velesajam je jedna od najprepoznatljivijih gradskih lokacija i svjedoči o talentu i trudu ovdašnjih ljudi. Posebno pozdravljam inicijativu potpisivanja memoranduma o suradnji zagrebačkog i celjskog sajma, čime će se dodatno produbiti prijateljstvo naših gradova, ali i zemalja, istaknuo je Bandić i komentirao medijske napise vezane uz uklanjanje konja s Hipodroma.

- Postoje dvije Hrvatske - medijska stvarnost i ona druga koja to nije. Umjesto da se Zagreb City promovira kao najveći projekt u povijesti Hrvatske, piše se o konjima i po kakvoj će livadi oni trčkarati. Vizija za 21. stoljeće je pretvoriti Zagrebački velesajam u najmoderniji sajam u Europi. I oko toga će biti otpora, ali što je više otpora, više me nadahnjuje. Zahvaljujući Zagreb Cityju za četiri godine bit ćemo kao Dubai ili Manhattan u New Yorku, najavio je Bandić.

17. travanj 2024 12:48