Aktualno
StoryEditor

‘Pametna klupa na turneji‘: Mrvoš najavio ulazak u Veliku Britaniju

12. Listopad 2017.

U srijedu u Veleposlanstvu RH u Londonu hrvatska IoT tvrtka Include, jedan od vodećih europskih proizvođača inovativnih rješenja za „pametne gradove“, najavila je dolazak na tržište Velike Britanije i Irske predstavljajući Steora pametnu klupu široj javnosti.

>>> Include: Pametne klupe rekordnom brzinom stigle u Dubai

Nakon kratkog pozdrava novoimenovanog veleposlanika RH u Velikoj Britaniji Igora Pokaza i njegove savjetnice za gospodarstvo Davorke Žanić - Dražić, osnivač Includea, mladi inovator i "IT genije iz Solina", Ivan Mrvoš, predstavio je svoju tvrtku i Steora pametnu klupu. Događaju su prisustvovali mnogi cijenjeni gosti relevantni za područje obnovljivih izvora energije, tehnologije i okoliša, kao i cijenjeni diplomatski predstavnici iz drugih zemalja.

Naime, ovo je prvo predstavljanje u nizu u sklopu pilot projekta „Pametna klupa na turneji“, kojim će Steora pametna klupa biti na turneji po odabranim hrvatskim veleposlanstvima u Europi gdje će biti izložena po tjedan dana. Cilj tvrtke je do kraja godine povećati prisutnost u 30-ak zemalja. Include trenutno zapošljava 40 djelatnika i najveći je hrvatski proizvođač pametnih klupa.

>>> Ususret Danu velikih planova – Ivan Mrvoš: Poduzetnička i ljudska priča kao stvorena za filmski scenarij

Podsjetimo, pametna klupa Steora je ulična klupa nove generacije. Napajana zelenom solarnom energijom, nudi više funkcija i prednosti - bežični punjač i USB priključke za punjenje telefona i drugih pametnih uređaja, besplatni Wi-Fi hotspot, uličnu rasvjetu, sustav hlađenja sjedala, senzore za prikupljanje podataka i online platformu (nadzornu ploču) za praćenje i analizu podataka. Modernog je dizajna i predstavlja jedinstveno rješenje koje spaja više različitih proizvoda i njihovih funkcija u jednu cjelinu.

01. travanj 2023 18:23