Aktualno
StoryEditor

Pavićev spor o preuzimanju Hanza medije prekinut do određivanja Hanžekovićeva nasljednika

06. Ožujak 2018.

Općinski građanski sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu odluku kojom se prekida postupak u sporu što je Ninoslav Pavić pokrenuo protiv nedavno preminulog Marijana Hanžekovića tužeći ga za prevaru u preuzimanju te medijske kompanije i izgubljenu dobit zbog čega traži čak 260 milijuna kuna naknade.

Prema prošlotjednoj sudskoj odluci, taj će se postupak nastaviti kada nasljednik ili skrbnik ostavine Marijana Hanžekovića preuzme postupak ili kada ga sud na prijedlog Ninoslava Pavića ili po službenoj dužnosti pozove da to učini.

>>>Hanžeković traži od Pavića da pred sudom opovrgne ‘neistine’ oko preuzimanja EPH

Spor pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu pokrenut je na osnovi tužbenog zahtjeva kojim bivši većinski vlasnik EPH Ninoslav Pavić s osnove naknade štete od prevare od Hanžekovića traži 72,3 milijuna kuna, a na temelju naknade štete zbog izmakle dobiti 188,4 milijuna kuna , ukupno više od 260 milijuna kuna.

>>>Preminuo odvjetnik i poduzetnik Marijan Hanžeković

Pavić je kao pravni temelj svog tužbenog zahtjeva priložio dokument naslovljen ‘Odnosi članova društva EPH nakon provedbe predstečajne nagodbe‘ kojeg je sklopio s Hanžekovićem u siječnju 2014. i koji je, kolokvijalno nazvan ‘Termsheet‘, bio temeljem provedbe promjene vlasničke strukture vodeće novinsko-izdavačke kompanije u Hrvatskoj.

>>>Com.Com Ninoslava Pavića u stečaju; dug gotovo 600.000 kuna

No, s druge strane Hanžeković je u odgovoru na Pavićevu tužbu tvrdio da se u cijelosti protivi tužbi i postavljenom tužbenom zahtjevu. Isticao je i da je pravno neosnovan stav da Termsheet predstavlja ugovor nego je dokument koji ‘po sadržaju i obliku ne predstavlja obvezujući ugovor već plan neobvezujućih aktivnosti za njegove sudionike‘.

>>>S 38 parnica i 7600 kuna na računu, Dnevno.hr nema izgleda za nastavak poslovanja

Osim toga, optužio je i Pavića da je nakon potpisivanja Termsheeta ‘podizao radnje na štetu EPH kako bi nezakonito oslobodio obveze vraćanja zajma društvu EPH u iznosu od 12,3 milijuna kuna‘ zbog čega je podnio kaznenu prijavu.

30. studeni 2023 21:19