Aktualno
StoryEditor

Pedeset nezaposlenih žena u Vinkovcima dobilo ‘Zaželi‘ ugovore

25. Travanj 2018.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić potpisao je u srijedu ugovore o radu u sklopu provedbe projekta "Zaželi" na području grada Vinkovaca u koji je uključeno 50 nezaposlenih žena i 250 korisnika u nepovoljnom položaju ocjenjujući kako je riječ o projektu koji će pozitivno utjecati i na gospodarstvo u Vinkovcima.

>>>Program ‘Zaželi’ omogućio posao za 219 žena u Iloku i vukovarsko-srijemskim općinama

"Pedeset žena iz ovog projekta zaposleno je radi potpore starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Zaposlenim ženama pruženo je obrazovanje i osposobljavanje za njegovateljicu i gerontodomaćicu, a idući tjedan će im biti dodijeljena i radna oprema te bicikli koji će im služiti kao prijevozno sredstvo", rekao je gradonačelnik Bosančić, koji je na prigodnoj svečanosti zaposlenim ženama uručio ugovore.

Podsjetio je kako je projekt sufinanciran novcem iz Europskoga socijalnog fonda, a Vinkovci su dobili više od 6,7 milijuna kuna.

>>>FOTO: Projektom Zaželi zaposlit će se 900 žena u Slavoniji

Po njegovim riječima, osim socijalne dimenzije, projekt "Zaželi" pomoći će i gospodarstvu grada Vinkovaca jer će se dobar dio od 6,7 milijuna kuna potrošiti kroz razne usluge na području grada, čime se jača gospodarska i uslužna djelatnost u Vinkovcima.

21. veljača 2024 22:21