Aktualno
StoryEditor

Pevec: Dicentra povećala udjel na 36 posto, slijedi dokapitalizacija

03. Travanj 2018.

Prema podacima Središnjega klirinškog depozitarnog društva (SKDD), osječka tvrtka Dicentra dodatno je povećala svoj vlasnički udio u trgovačkom lancu Pevec – za 77.384 dionice. S obzirom na to da je ponuđena cijena ostalim dioničarima bila 169 kuna po komadu, nove dionice plaćene su 13,1 milijun kuna, čime je vlasnički udio osječke tvrtke porastao na 36 posto.

>>> Jurica Lovrinčević: Peveca neće biti na burzi dok ne riješimo sve kosture iz ormara

Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Peveca, nije htio govoriti o potezima dioničara, bez obzira na to što je i suvlasnik osječke Dicentre. Napominje da je njegov jedini fokus Pevec. A nedavno je Lovinčević otvorio novi prodajni prostor u Čakovcu i tako broj Pevecovih dućana u Hrvatskoj povećao na 23. Cilj mu je otvarati dva do tri centra na godinu – za 1. srpnja planira se otvaranje centra u Bjelovaru, a za 1. rujna u Samoboru.

No, da bi nastavila širenje, Uprava je predložila dokapitalizaciju. Svi Pevecovi dioničari će 10. travnja na izvanrednoj skupštini glasati o de facto udvostručenju temeljnoga kapitala, koji je trenutačno 130,6 milijuna kuna i podijeljen je na 1,3 milijuna dionica. Predlaže se izdavanje najviše 1,3 milijuna komada dionica, a Uprava predlaže isključenje prava prvenstva postojećih dioničara.

>>> Bitka za Pevec: Dicentra s 11 posto dionica upravlja tvrtkom, taji podatke dioničarima

– Nužan nam je svježi kapital. Uprava je sazvala izvanrednu skupštinu kako bi se dioničari odredili žele li dokapitalizaciju. Trenutačna situacija na tržištu nekretnina je povoljna, stoga nam treba svježi kapital za širenje – rekao je Lovrinčević za Lider.

26. travanj 2024 22:41