Aktualno
StoryEditor

PISAK pripremio novi projekt financiran sa 6,5 milijuna kuna iz EU fondova

29. Kolovoz 2017.

Applied Ceramics-u, kao nositelju projekta Poduzetničkog inkubatora Sisak – PISAK odobreno je 6,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projektnu prijavu pod nazivom “Startaj s PISKOM!” iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz javni poziv Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u sklopu OP “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”.

Druga je to faza razvoja Poduzetničkog inkubatora Sisak – PISAK i nastavak uspješno realizirane prve faze razvoja pokrenute 2014. godine, koja je rezultirala kompletno popunjenim postojećim kapacitetima PISAK-a.

Cilj projekta „Startaj s PISKOM!“ je dodatno proširenje kapaciteta i opremanje postojeće poslovne infrastrukture te pokretanje Centra za 2d i 3d tehnologije.

Razvojem i poboljšanjem kvalitete usluga Poduzetničkog inkubatora Sisak - PISAK povećava se dostupnost poduzetničke poslovne infrastrukture malom i srednjem poduzetništvu u svrhu njihovog olakšanog rasta i razvoja s ciljem stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta. Ukupna vrijednost projekta iznosi 6,8 milijuna kuna, od čega čak 95 % sufinancira EU.

Projekt “Startaj s PISKOM!” omogućuje daljnji rast i razvoj poduzetništva na sisačkom području, te pruža dodatne mogućnosti lokalnoj i regionalnoj zajednici za implementaciju politika lokalnog ekonomskog razvoja, a mikro, malim i srednjim tvrtkama (MSP) nudi poslovanje na jednom mjestu uz dijeljenje zajedničkih usluga na novi i originalni način.

 Provedba projekta

Provedbom projekta “Startaj s PISKOM!” na raspolaganje poduzetnicima stavlja se novih 1.745 m2 postojećeg poslovnog prostora na II., IV. i V. katu PISKA u sklopu kojih će se opremiti nove 32 funkcionalno-prostorne jedinice (uredi, proizvodno-skladišni moduli, sale za sastanke, multifunkcionalne konferencijske sale i sl.).

Projektom je ujedno predviđeno pokretanje Centra za 2d i 3d tehnologije za potrebe poduzetnika i industrije čime se otvara mogućnost pružanja nedostajućih usluga, te značajnounapređuju usluge prema malim i srednjim poduzetnicima koje pruža PISAK.

>>>‘Vampirski startup’ Ambrosia prikuplja krv tinejdžera za pomlađivanje klijenata

Osim zakupa poslovnog prostora po subvencioniranim cijenama u periodudo pet godina, poduzetnicima će biti na raspolaganju i druge usluge “sve na jednom mjestu” koje će PISAK nuditi po subvencioniranim cijenama kao što su: savjetodavne usluge i mentorski rad, usluge promocije, poslovne edukacije, stručnih seminara, usluge koje će pružati Centar za 2d i 3d tehnologije, virtualni ured, administrativne i tajničke usluge, korištenja sale za sastanke, zakup “open-space” ureda, usluge korištenja multifunkcionalne konferencijske sale i sl.

Ciljne skupine, budući korisnici PISKA su mali i srednji poduzetnici i to poduzetnici početnici (do 3 godine starosti trgovačkog društva, obrta zadruge), poduzetnicistariji od 3 godine od osnivanja tvrtke, mladi poduzetnici (do 30 godina starosti osnivača), žene poduzetnice, studenti poduzetnici, poduzetnici sinvaliditetom, inovatori, dizajneri, freelanceri, poduzetnici koji se bave informacijskim tehnologijama te poduzetnici koji razvijaju noviproizvod/uslugu ili osvajaju nova tržišta.

30. travanj 2024 09:59