Aktualno
StoryEditor

Podravki dodijeljen certifikat Poslodavac Partner za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima

23. Veljača 2023.
Podravka dobitnik certifikata Poslodavac partner
Proaktivno upravljanje promjenama te privlačenje i zapošljavanje talenata prepoznate su kao neke od ključnih stavki u evaluaciji koprivničke kompanije

Podravka je dobila prestižan certifikat Poslodavac Partner, koji SELECTIO Grupa  dodjeljuje tvrtkama koje zadovoljavaju visoke standarde kvalitete u svim područjima upravljanja ljudskim resursima.

Certifikat su u poslovnom sjedištu Podravke predsjednici Uprave Martini Dalić i direktorici sektora Upravljanje ljudskim resursima Moiri Homan uručili Aleksandar Zemunić, Martina Kessler i Lara Šubić Šuša iz SELECTIO grupe.Kako bi zadovoljila uvjete za dobivanje certifikata, Podravka je prošla kroz detaljnu evaluaciju sustava upravljanja ljudskim resursima, kojom se ocjenjuju prakse poslodavca i iskustvo zaposlenika u sedam ključnih područja. Kako ističu u SELECTIO Grupi, Podravka je ostvarila izvrsne rezultate u privlačenju i zapošljavanju talenata te razvijanju, inspiriranju, motiviranju i nagrađivanju zaposlenika. Osim izvrsnih rezultata u ovim područjima, certifikacijski tim SELECTIO Grupe istaknuo je inicijative za proaktivno upravljanje promjenama koje su bazirane na analizama postojećeg stanja i budućih trendova te benchmark analizama. Također, promoviranjem leadership kompetencija i educiranjem menadžmenta kompanije o upravljanju promjenama, Podravka je osvojila visoke ocjene u segmentu edukacije zaposlenika.

- U posljednje smo dvije godine pokrenuli niz aktivnosti u upravljanju ljudskim resursima, posebno u vidu razvoja, transformacije, nove organizacije i organizacijskog dizajna, retencije te povećanja kompetencija. Također, poboljšali smo materijalna prava i primanja naših zaposlenika, a cilj nam je i dalje raditi na implementiranju dobrih praksi te osnaživanju svoje konkurentnosti kao privlačan poslodavac. Ovaj certifikat priznanje je do kojeg ne bi došlo bez napora i podrške Uprave, menadžmenta, radnika i sindikata, a ujedno i obveza da budemo još bolji u godinama koje dolaze - rekla je Moira Homan, direktorica Podravkina sektora Upravljanje ljudskim resursima.

Metodologija certifikata Poslodavac Partner osmišljena je 2005. godine i od tada se kontinuirano revidira. U prošlogodišnjoj reviziji sudjelovalo je  više od pedeset vrhunskih stručnjaka iz područja upravljanja ljudskim resursima, a standardi su definirani po uzoru na najbolje svjetske prakse.

 

18. svibanj 2024 12:12