Aktualno
StoryEditor

Pogledajte koga su sve novinari Lidera intervjuirali u dosadašnjih 700 brojeva

03. Ožujak 2019.

Lider je u dosadašnjih 700 brojeva tiskanog izdanja objavio niz razgovora s ključnim protagonistima hrvatske i regionalne poslovne scene, pa i s moćnim globalnim menadžerima poput Jacka Welcha.

Tko je mogao zamisliti da će osnivač i vlasnik splitskog SMS-a Srđan Mladinić 11 godina nakon intervjua Lideru živjeti u potpunom siromaštvu. Robert Ježić intervju Lideru dao je kao vlasnik Diokija ali i kao novi vlasnik Novog lista. Njegovi poslovi su propali, i danas je poznatiji kao svjedok na suđenju Ivi Sanaderu. Ljubo Jurčić svojevrsni je Liderov rekorder – objavili smo pet intervjua s ovim profesorom Ekonomskog fakulteta koji je bio i izletnik u politiku. Razgovarali smo i sa četiri premijera – dvojicom bivših – Zlatkom Matešom i Antom Markovićem (zadnji predsjednik Vlade SFRJ), te dvojicom budućih, kad su još bili šefovi oporbe – Zoranom Milanovićem i Andrejem Plenkovićem. No, niti jedan predsjednik Vlade u Liderovoj eri u svom mandatu nije se usudio odgovarati na pitanja iz ekonomske sfere. Plenković još ima šansu.

Ovdje je kratak podsjetnik na neke od sugovornika koje su novinarke i novinari Lidera intervjuirali u dosadašnjih 700 izdanja.

Broj 38 • 23. lipnja 2006.

Borislav Škegro, direktor fonda Questus,  govorio je o bejzbolskom ‘home runu’, koji u investicijskom žargonu označava izuzetno uspješno ulaganje. To je ilustrirao i fotografijom.

Broj 84 • 11. svibnja 2007.

Najpoznatiji menadžer na svijetu Jack Welch ekskluzivni intervju Lideru dao je uoči gostovanja na Adris Business Forumu, kad je njegov nastup napunio dvoranu Vatroslava Lisinskog.

Broj 97 • 10. 8. 2007.

Ljerka Puljić deset je godina bila najmoćnija žena hrvatskog biznisa u izboru redakcije Lidera. S visoke funkcije u Agrokoru mogla je meritorno govoriti o trendovima u prehrambenom sektoru.

Broj 176 • 13. 2. 2009.

Kresanje proračuna bar za 20 posto, pristojbe na uvoz, poticanje izvoza, smanjenje PDV-a i zamrzavanje plaća bio je recept Ante Markovića, zadnjeg šefa Vlade SFRJ, u ekskluzivnom intervjuu Lideru.

Broj 245 • 11. lipnja 2010.

Dijagnoza koju je dao guverner HNB-a Željko Rohatinski pokazala se izuzetno precizna. Upozorio je da će fiskalna konsolidacija biti spora ‘i možda ne bude dovoljna‘.

Broj 319 • 11. 11. 2011.

Najveći bankari rijetko daju intervjue. A kad se oglasi Božo Prka, to nije samo glas (tadašnjeg) predsjednika Uprave PBZ-a, nego je odličnog analitičara poslovne scene.

Broj 642 • 19. 1. 2018.

Sándor Csányi, jedan od najmoćnijih i najbogatijih Mađara u ekskluzivnom intervjuu za Lider je govorio o OTP banci, problemima Ine i Mola, ali i o mađarskim refleksijama posrtanje Agrokora.

Broj 671 • 10. 8. 2018.

Predsjednik Uprave Jamnice Mislav Galić nije dovoljno nahvalio izvanrednu upravu Agrokora u kontekstu rekordnog rezultata Jamnice. Odmah je uslijedila smjena.

Broj 690 • 21. 12. 2018.

Prvi čovjek Infobipa Silvio Kutić postao je nezaobilazan opinion u IT-u. I to s jednim jedinim intervjuom, ovim u Lideru, koji se tjednima prepričavao i ‘šerao‘ po društvenim mrežama.

Broj 696 • 1. 2. 2019.

Sintagma poduzetnice Kristine Ercegović o mlaćenju mrtvog konja zapalila je društvene mreže, i potakla ogorčene poduzetnike da danima na Liderovom portalu iznose svoje probleme s birokracijom.

24. travanj 2024 07:14