Aktualno
StoryEditor

[FOTO] Pogledajte novi splitski hotel koji je projektirala tvrtka Maje Tedeschi

02. Srpanj 2019.

U samom centru grada Splita, na samo deset minuta hoda od Dioklecijanove palače i tik do popularne plaže Bačvice, smjestio se novootvoreni briig boutique hotel.

Sve je započelo prije četiri godine s jasnom filozofijom investitora te tima arhitekata koji je radio na ovom projektu – nisu htjeli otvoriti samo još jedan hotel u nizu. Svojim su gostima željeli ponuditi nešto drugačije, novo i uzbudljivo, a u tome su itekako uspjeli. Split se može pohvaliti jedinstvenim cjelogodišnjim chic hotelom s četiri zvjezdice koji se ističe svojim dizajnom, funkcionalnošću, a priča jednu novu kozmopolitsku priču, stoji u priopćenju koje ne spominje tko je investitor.

Investitor je tvrtka Veneficus u vlasništvu Mire Muse, poduzetnika iz Širokog Brijega kojeg se suvlasnički povezuje s velikom distributerskom bosanskom tvrtkom Ataco. U toj tvrtki je u suvlasništvu 90-ih bio i Emil Tedechi. Hotel su projektirale tvrtke Poritucus, u vlasništvu Damira Raka te Nord Klassik, čija je vlasnica Maja Tedeschi, supruga Emila Tedeshija, a direktor Neven Vranković, potpredsjednik Atlantic grupe za korporativne aktivnosti.

Kako se pisalo prije nekoliko godina, prijašnji vlasnik zemljišta na kojem je izgrađen hotel je firma Rapsodija u vlasništvu Fani Horvat, supruge Željka Keruma.

Vrijednost investicije je 13 milijuna eura, a prema trenutnoj ponudi Booking.coma, noćenje za dvije osobe u srpnju košta oko dvije i pol tisuće kuna.

Originalni namještaj i rasvjeta renomiranih svjetskih dizajnera, kamen iz sjeverne Italije, plakati Borisa Bućana, grafike Julija Knifera i instalacije Aleksandra Srneca, samo su neki od istaknutih detalja novog splitskog hotela.

Samo srce hotela predstavlja unutarnji atrij koji je izlomljen poput vanjske fasade, a okomiti četvrtasti otvor, koji se nalazi u sredini zgrade, podiže se sve do staklenog krova na vrhu te povezuje unutarnje hodnike i sobe smješene na pet katova. Hotel raspolaže s 59 prostranih i komfornih soba koje se mogu usporediti sa sobama hotela viših kategorija, jednom deluxe sobom s terasom te s dva apartmana koja se nalaze na posljednjem katu. Posebnu atraktivnost apartmanima daje pogled na grad i more, s balkona na kojima se nalaze i jacuzziji. Na svakom je katu smještena i po jedna soba s panoramskim pogledom kroz masivno crno staklo dimenzija čak 5 x 2.7 metara.

Društveni prostor u prizemlju zamišljen je kao dnevna soba koju krasi lounge s kaminom,  brojni magazini i časopisi te pomno odabrani namještaj, a gostima služi za opuštanje, susret s kolegama ili čak nadoknađivanje posla. U predvorju se nalazi i Cigar Room te eleganti Barcaffe Bar koji vodi na prostranu otvorenu terasu. Riječ je o jednoj od najljepših terasa u Splitu, idealna za prvu jutarnju kavu ali i večernje opuštanje uz ugodnu glazbu, svježi zrak, miris mediteranskog bilja te šum valova. Svakog se dana poslužuje raskošni doručak, a u sklopu hotela uskoro će biti otvoren i a la carte restoran.

Na krovu hotela nalazi se bazen te spa centar koji nudi saunu i razne vrste masaža, a dostupna je i soba za fitness. Hotel sadržava i tri moderne multifunkcionalne kongresne dvorane te okruglu dvoranu za sastanke koja će zadovoljiti sve ukuse međunarodne i regionalne poslovne zajednice. Posebno oduševljava i podzemna garaža koja se prostire na čak dvije razine. U novoj splitskoj hotelskoj oazi, gostima će dobrodošlicu poželjeti pristupačno te educirano osoblje koje govori nekoliko jezika.

Više informacija o briig boutique hotelu može se pronaći na službenoj web stranici, Facebook te Instagram profilu.

20. ožujak 2023 17:06