Aktualno
StoryEditor

Poletaev: Imamo plan za Agrokor

05. Srpanj 2018.

Savjetnik predsjednika Uprave Sberbanka Maksim Poletaev izjavio je nakon sastanka s premijerom Plankovićem da jučer prihvaćena nagodba u Agrokoru za taj koncern predstavlja novi početak.

"Jako smo zadovoljni jučerašnjim rezultatom. Rezultat izgleda vrlo uvjerljivo. Zahvaljujem svim potrošačima i svim dioničarima koji su nam puno pomogli", rekao je Poletaev po izlasku sa sastanka održanog u Banskim dvorima.

>>> Izglasana nagodba o Agrokoru

"To je novi početak - novi početak za Agrokor, novi početak za Hrvatsku i čeka nas puno toga za napraviti u budućnosti", dodao je Poletaev.

Na pitanje ima li Sberbank plan, odgovorio je: "Naravno da imamo."

Agrokorovi vjerovnici u srijedu su izglasali nagodbu, za koju su glasovali vjerovnici s 80,2 posto ukupnih tražbina.

Za nagodbu su glasovali vjerovnici s 27,08 milijardi kuna tražbina od ukupnog iznosa od 33,75 milijardi kuna.

Peruško i Weber: Od danas radimo na budućnosti Agrokora

Izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško ponovio je u četvrtak nakon sastanka s premijerom Plenkovićem da je zadovoljan što je nagodba prihvaćena velikom većinom, dodavši da će mu to olakšati posao u budućnosti, dok je njegova zamjenica Irena Weber kazala kako se od danas radi na budućnosti Agrokora.

>>>Peruško: Danas je veliki dan za Agrokor

"Drago nam je da je jučer nagodba prihvaćena velikom većinom od 80 posto. Time smo dokazali da je nagodba obuhvatila vrlo širok krug vjerovnika i to će nam olakšati budući posao", rekao je Peruško.

Zahvalio je svima koji su radili na nagodbi, kao i onima koji su omogućili da u proteklom razdoblju Agrokor uspješno posluje.

Fokusiramo se na povećanje profitabilnosti, prihoda i efikasnosti

Zamjenica izvanrednog povjerenika Irena Weber rekla je da su ona i Peruško izvijestili premijera o jučer postignutom glasovanju o nagodbi, kao i da su imali  zajednički sastanak s predstavnicima Sberbanke.

"Od danas radimo na budućnosti Agrokora. Fokusiramo se na povećanje profitabilnosti, na povećanje prihoda i na povećanje efikasnosti svih operativnih kompanija", zaključila je Weber.

>>>U Agrokoru izglasana nagodba, dobavljači naplaćuju 60 posto potraživanja, a vjerovnici 20 posto

Agrokorovi vjerovnici u srijedu su izglasali nagodbu, za koju su glasovali vjerovnici s 80,2 posto ukupnih tražbina.

Za nagodbu su glasovali vjerovnici s 27,08 milijardi kuna tražbina od ukupnog iznosa od 33,75 milijardi kuna.

 

12. kolovoz 2022 13:43