Aktualno
StoryEditor

Premijer: Imenovanje Tonka Obuljena na čelo Vijeća HAKOM-a nije nepotizam

19. Ožujak 2018.

Premijer Andrej Plenković ustvrdio je u ponedjeljak da se pri imenovanju Tonka Obuljena, brata ministrice Nine Obuljen Koržinek, za novog predsjednika Vijeća HAKOM-a nije radilo o nepotizmu jer se Obuljen cijeli život bavi tom problematikom.

"To je bio javni natječaj, radi se o čovjeku koji se cijeli život bavi tim temama. Što se tiče potencijalnog sukoba interesa, ministrica nije ni bila na toj Vladi", odgovorio je Plenković na upit novinara za vrijeme boravka u Jasenovcu.

>>> Obuljen Koržinek najavila Zakon o elektroničkim medijima, izrada kreće u siječnju

Za otvoreno pismo Zajednice utemeljitelja HDZ-a Zadarske županije, u kojem se traži odgoda ratifikacije Istanbulske konvencije i raspisivanje unutarstranačkog referenduma o tom pitanju, Plenković je rekao kako je "riječ o nekoliko ljudi koji su demokratski izrazili svoj stav".

"Demokratska smo stranka, možemo izražavati slobodno svoja mišljenja, ali ono što je meni važno su razgovori sa županijskim organizacijama, gdje je nakon argumentiranih rasprava većina svih članova i članica tih organizacija podržala nastavak procesa", rekao je.

>>> Kuščević: Novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa donijet će Sabor, a ne Josipa Rimac

Za odluku da Josipa Rimac, koja je i sama bila u sukobu interesa, sudjeluje u izradi Zakona o sukobu interesa, Plenković je kazao kako je ona državna tajnica u Ministarstvu uprave i radi svoj posao, nadležan joj je ministar Lovro Kuščević, a sve zakone izrađuju radne skupine Ministarstva.

28. svibanj 2022 15:56