Aktualno
StoryEditor

Radiochirurgia Zagreb proslavila svoju prvu godišnjicu rada

20. Prosinac 2017.

Radiochirurgia Zagreb, poliklinika za dijagnosticiranje i liječenje raka sinoć je u svojim prostorima u Svetoj Nedelji proslavila prvu godišnjicu od početka rada. Ravnatelj poliklinike prof. dr. sc. Dragan Schwarz se u uvodnom govoru pohvalio impresivnom brojkom od preko 3000 pacijenata i preko 300 uspješnih radiokirurških operacija koje je stručni tim poliklinike obavio u jednogodišnjem razdoblju.

Valja napomenuti kako pohvale na rezultate rada Radiochirurgije Zagreb dolaze sa svih strana pa je tako primjerice iz SAD-a došla vijest da su liječnici poliklinike prvi na čitavom svijetu u korištenju najsuvremenijih metoda za još preciznije izvođenje operacija.

Također, prof. dr. sc. Schwarz rekao je kako polikliniku u idućoj godini čekaju novi izazovi i nove prilike da bude na usluzi najpotrebitijima.

- Radujem se što ćemo zajedno s kolegama iz Klaićeve i Instituta za tumore početi liječiti mlađe pacijente i djecu kojima smo za radiokirurške zahvate svoje strojeve ponudili besplatno. Također se veselim novim suradnjama s akademskim institucijama za koje ćemo postati vrijedna baza znanja kao što to već jesmo za Sveučilišta u Osijeku i Rijeci te za Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, izjavio je okupljenima prof. dr. sc. Schwarz.

Na božićnoj zabavi organiziranoj za proslavu prve godišnjice rada okupila su se poznata imena iz hrvatskog javnog, političkog i društvenog života.

19. travanj 2024 18:49