Aktualno
StoryEditor

Reakcija zastupnika Škrleca na lažne optužbe gospođe Sanele Dropulić

23. Veljača 2017.

Nastavno na današnje priopćenje Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, zastupnik u Europskom parlamentu Davor Škrlec želi skrenuti pozornost na javno iznesene neistine od strane gospođe Sanele Dropulić kako je projekt besplatnih edukacija za poduzetnice isključivo njena ideja i zasluga.

U priopćenju navode kako model seminara i radionica nije ničije vlasništvo nego postoji kao uobičajeni oblik edukacija koje se provode i mogu se provoditi od strane bilo koje organizacije.

Konkretni seminar za poduzetnice održan u nekoliko hrvatskih gradova nastao je u zajedničkoj suradnji zastupnika Škrleca i gospođe Sanele Dropulić, u kojoj je Ured zastupnika Davora Škrleca operativno i tehnički vodio cijeli organizacijski proces, pripremao materijale, pozive, promociju, a gospođu Sanelu Dropulić kao predavačicu platio za izvršene usluge predavanja, kao i sve ostale troškove nastale u provođenju projekta.

Jedini cilj zastupnika Škrleca bio je poduzetnicama pružiti besplatne radionice koje su dostupne svima, a koje se inače naplaćuju. Optužujući za kršenje intelektualnog i projektnog prava, gospođa Dropulić svjesno manipulira činjenicama jer cijeli projekt nije nastao isključivo njenom zaslugom kao intelektualno vlasništvo, a pritom je ona kao partner u projektu bila plaćena za svoj doprinos.

Budući da je gospođa Dropulić odlučila jednostrano prekinuti suradnju zbog neslaganja s modelom seminara koji je za cilj imao isključivo opću društvenu korist, već unaprijed dogovoreni seminar u Dubrovniku održan je samo zbog interesa poduzetnica čemu svjedoči i velika posjećenost.

Isto tako, važno je napomenuti kako je Ured zastupnika Škrleca odnosno grupacija Zelenih/ESS-a u Europskom parlamentu financirala izdavanje knjige „Ja (ne)mogu biti poduzetnica“ autorica Sanele Dropulić i Ivane Radić, koja je u 1000 primjeraka besplatno podijeljena poduzetnicama diljem Hrvatske. Kao jedna od autorica knjige Ivana Radić nastavila je suradnju s Uredom zastupnika Škrleca u održavanju spomenutog seminara u Dubrovniku.

Zastupnik Škrlec izražava žaljenje što je gospođa Dropulić reagirala na ovaj način i javno izmanipulirala činjenicama, usprkos svemu što je Ured zastupnika Škrleca učinio za promociju Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i razvoj ženskog poduzetništva općenito. Seminari za poduzetnice u organizaciji zastupnika Škrleca financirani su javnim novcem Europskog parlamenta i kao takvi vlasništvo su građana, pripadaju društvu, a ne pojedincima.

Izjava odvjetničkog društva koje zastupa Ivanu Radić i Davora Škrleca

- Dana 23. veljače 2017. godine u medijima internetski portali objavili su priopćenje za medije kojim Virtualni ženski poduzetnički centar osnivača Udruge Zagrebinfo iz Zagreba, Ulica Milana Rešetara 5, a na inicijativu gospođe Sanele Dropulić, voditeljice centra iznosi neistine da g. Škrlec i gđa. Radić predstavljaju tuđe intelektualno vlasništvo kao svoje. Naime, VŽPC je imao suradnju s tvrtkom Presentcommunications d.o.o., vlasništvo gđe. Ivane Radić, koja suradnja je prekinuta uključujući sve zajedničke aktivnosti krajem 2016. godine, o čemu je gđa. Dropulić i obaviještena. Svi projekti koji se koriste u spomenutim edukacijama od strane gđe. Radić i g. Škrleca isključivo su rezultat njihovog vlastitog rada i njihovo su autorsko djelo. Sporno priopćenje za medije je rezultat reakcije gđe. Dropulić na poziv na prestanak nanošenja štete gđi. Radić i g. Škrlec, a neki mediji koji su ga objavili nisu tražili odgovor od strane koja se napada. U slučaju daljnjih radnji od strane gđe. Dropulić kojima se nanosi šteta osobno gđi. Radić, g. Škrlec, njihovim tvrtkama, projektima i ugledu Republike Hrvatske u provedbi europskih projekata bezrazložno napadnuti bit će prisiljeni poduzeti odgovarajuće pravne radnje.

19. travanj 2024 09:45