Donosimo vam recept Guacamole i kozice od Mateje Domitrović Sabo urednice i novinarke časopisa Dobra Hrana. Mateja je nova sutkinja u RTL-ovu kuharskome šouu ‘Tri, dva jedan – kuhaj!‘. Nije profesionalka kao ostala dva chefa, ali o hrani piše, zna mnogo i sjajno kuha.
SASTOJCI
2 avokada • pola manje glavice ljubičastog luka • 1 rajčica • limeta • 1 svježa ljuta papričica • sol, papar • peršinov list • 300 g kozica • maslinovo ulje • timijan, ružmarin, mažuran
>>>Jadranka Sloković: Htjela sam se baviti književnošću, ali kazneno pravo je prevladalo
PRIPREMA
Avokado mora biti zreo, odnosno mekan. Prepolovite ga, izvadite košticu i sastružite unutrašnjost, a koru bacite. Dodajte sitno nasjeckan luk, nasjeckanu rajčicu, sok limete, sol, papar i nasjeckanu ljutu papričicu i peršin. Dobro promiješajte. Kozice popecite na maslinovu ulju s timijanom, ružmarinom, mažuranom. Poslužite ih s guacamoleom.