Aktualno
StoryEditor

Riječki Fakultet zdravstvenih studija formalizirao suradnju s Primorsko-goranskom županijom

21. Veljača 2018.

Primorsko-goranska županija i Fakultet zdravstvenih studija u Rijeci potpisali su u srijedu sporazum o poslovnoj suradnji, s ciljem kvalitetnijeg obrazovanja i usavršavanja studenata te trajne izobrazbe djelatnika ustanova socijalne skrbi kojima je osnivač županija.

Župan Zlatko Komadina kazao je da se ovime formalizira postojeća suradnja, pri čemu studenti Fakulteta zdravstvenih studija stječu iskustvo i obavljaju stručnu praksu u ustanovama županije, prije svega u domovima za starije osobe, a s druge strane zaposlenici ustanova se na ovom fakultetumogu dodatno obrazovati i steći specifična i tražena znanja i vještine.

>>>Pravo upisa na studij ostvarilo 28 tisuća kandidata, ostalo je slobodnih mjesta i za jesenski rok

Dekan Fakulteta zdravstvenih studija Alan Šustić istaknuo je kako su potrebe za stručnim kadrovima posebno izražene na graničnim područjima zdravstvene i socijalne skrbi.

Komadina je naveo da su zanimanja vezana uz socijalnu skrb sve traženija, potrebe za tim kadrovima su sve veće, pa je tim vrjednija uspostavljena suradnja Fakulteta i županije.

Dekan Fakulteta zdravstvenih studija Alan Šustić istaknuo je kako su potrebe za stručnim kadrovima posebno izražene na graničnim područjima zdravstvene i socijalne skrbi, te je zbog toga ovaj fakultet pokrenuo program za obrazovanje radnih terapeuta, izuzetno potrebnog zanimanja.

>>>FOTO: Donacijom Siemensa studenti Fakulteta kemijskog inženjerstva dobili novi laboratorij

Potpisivanju sporazuma nazočila je i rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija koja je odnos županije i Sveučilišta ocijenila uzornim. Fakultet zdravstvenih studija je najmlađa sastavnica Sveučilišta, ali vrlo propulzivna i privlačno mjesto za studiranje, kazala je.

12. kolovoz 2022 13:29