Aktualno
StoryEditor

Riječkim poduzetnicima dva milijuna kuna nepovratnih subvencija

26. Rujan 2018.

Riječka gradska uprava u proračunu je osigurala više od dva milijuna kuna za nepovratne subvencije za razvoj poduzetništva te je u srijedu objavila natječaj za dodjelu nepovratnih subvencija iz programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Rijeke.

>>>Komu prijeti vraćanje subvencija

Nepovratne subvencije dodjeljuju se poduzetnicima radi jačanja njihova konkurentnog nastupa na tržištu te dodatnog praktičnog obrazovanja i boljeg informiranja u poduzetništvu.

Predviđa se subvencioniranje certificiranja proizvoda i procesa, izgradnje brenda proizvoda i usluga, uvođenja IT sustava i aplikacija u poslovanje, troškova implementacije industrijskog dizajna, nabave i ugradnje strojeva i opreme, itd.

Prijaviti se mogu subjekti malog gospodarstva koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu sa sjedištem i prebivalištem u Rijeci te udruge osnovane kao pravne osobe, čija je svrha promicanje gospodarskih interesa članica klastera, a imaju sjedište u Rijeci i pozitivno posluju.

Poduzetnici se mogu prijaviti na najviše dvije mjere, po kojima mogu ostvariti najviše 75.000 kuna nepovratnih subvencija.

>>>Karlovačkoj županiji dodatnih 40 milijuna kuna za subvenciju kamata poduzetnicima

Prijave na javni poziv zaprimaju se putem portala eUsluge Grada Rijeke u rubrici Poduzetništvo, od 1. do 31. listopada.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

20. travanj 2024 07:29