Aktualno
StoryEditor

Sandoz Hrvatska je preuzeo Poslodavac Partner certifikat i time pokazao da dostiže visoke HR standarde

22. Srpanj 2024.
Sandoz Employer Partnerfoto Selectio

Sandoz Hrvatska je ove godine ponovno potvrdio standarde za Poslodavac Partner certifikat te pokazao dodatna unapređenja i razvoj HR procesa. SELECTIO Grupa, vodeća domaća grupacija za HR savjetovanje, već 19 godina dodjeljuje ovaj certifikat onim kompanijama koje zadovolje visoke HR standarde definirane po uzoru na najbolje svjetske prakse.

Novi uspjesi Sandoza kao samostalne kompanije

Sandoz je u protekloj godini postao samostalna kompanija, s fokusom na potrebe preko 500 milijuna pacijenata u svijetu, predana edukaciji pružatelja zdravstvene skrbi i pacijenata, dostupnosti lijekova i stabilnosti opskrbe. Usprkos velikoj organizacijskoj promjeni, Sandoz je na godišnjoj certifikaciji za Poslodavac Partner pokazao da kontinuirano unaprjeđuje HR prakse i prioritizira dobrobit zaposlenika kroz sve izazove. Sandoz brine o iskustvu zaposlenika od prvog dana, promiče kulturu povratnih informacija, odgovara na zahtjeve i potrebe zaposlenika, odaje im razna priznanja i osigurava preko 20 novčanih i nenovčanih benefita. Uz sam Poslodavac Partner certifikat, Sandoz je ove godine preuzeo još jedan certifikat SELECTIO Grupe, prvi u Hrvatskoj koji se vodi načelom ‘jednaka plaća za jednaki rad‘ – Equal Pay Champion.

Razvoj zaposlenika uz podršku i priznanja

Svi zaposlenici su u protekloj godini prošli dodatne edukacije te su svima dostupne i različite razvojne aktivnosti, od coachinga i mentorstva do rotacije poslova. Kompanija je ove godine pokazala i značajan fokus u mjerenju efikasnosti provedenih edukacijskih aktivnosti što pokazuje predanost osiguravanju raznih razvojnih prilika koje zaposlenicima omogućuju profesionalni rast i zadovoljstvo. Kompanija kroz različite kanale komunicira kriterije za napredovanje kako bi osigurala transparentnost samog procesa. Zaposlenici se na različite načine nominiraju i za programe priznanja, poput programa Spark za inovativnost, doprinos organizacijskoj kulturi i dijeljenje znanja. Sandoz potiče i sustavno radi na izgradnji jake timske kohezije i međuodjelne suradnje raznolikih i dinamičnih timova koji stvaraju inovativne proizvode i originalne ideje.

Od pokretanja projekta Poslodavac Partner provedeno je 20,000 evaluacija HR sustava zbog čega certifikacijski tim danas ima dubinski uvid u sve tipove organizacija. Svake se godine za certifikat prijavljuje stotinjak organizacija čime se kontinuirano transformira više od 100 HR sustava na čak 10 tržišta.

07. rujan 2024 23:54